Varrósziget logo - varrás kezdőknek, varrótanfolyam, varrótanfolyam online, szabás varrás, szabásminta

Rövid ujjú blúz varrás: ujja rövidítés

A rövid ujjú blúz varrás legegyszerűbb módja az, ha találsz egy megunt hosszú ujjú blúzt a szekrényedben, amit néhány mozdulattal rövid ujjúra varázsolsz. Hogyan varrj a hosszúból rövid ujjút szépen és pontosan?

Levágni egy felső hosszú ujját nagyon egyszerű, a varrás kezdőknek is sikerélményt fog jelenteni, ha nekiállnak. Nem kell hozzá más csak egy olló, néhány gombostű és az, hogy tudjál egyenesen varrni a varrógéppel. Érdemes ismerni a dupla felhajtás elkészítésének módját is. Az ingyenes varrótanfolyam leckéiből is sok hasznos dolgot sajátíthatsz el a varrással kapcsolatban. Íme tehát az ujja levágásának menete, Kata az 1. fotón látható háromnegyedes ujjú blúzból varrt rövidujjút:

 

Hosszú ujj levágása:

Fotók lejjebb!

1) Először vágd le a blúz egyik ujját a kívánt méretre. (1. fotó) Az ujja belső vonalának részét rövidebbre íveld, az ujja szabásminta formáknak megfelelően.
2) Majd a másik ujját igazítsd a már levágotthoz, ezt legegyszerűbben gombostűzéssel teheted meg (2. kép)

 

Rövid ujjú blúz varrás:

Dupla felhajtással szegd el az ujja alját, a varratot az ujja belső oldalán kezdve, és a végét mindenképpen reteszelve (4. kép) Dupla felhajtásról részletesen az otthoni kezdő varrótanfolyamban tanulhatsz.

 

varrotanfolyam varrás kezdőknek online

 

Nagyításhoz kattints a képre:

 


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.