Varrósziget logo - varrás kezdőknek, varrótanfolyam, varrótanfolyam online, szabás varrás, szabásminta

Ülőpárna szabás videóval

Az ülőpárna szabás nagyon egyszerű, szinte gyerekjáték, így kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele. Most az ülőpárna szabás videóban kerül bemutatásra.

Ha még teljesen kezdő vagy, akkor irány a kezdőknek szóló ingyenes online varrótanfolyam! Előző blogbejegyzésben az ülőpárna varrás fortélyait taglaltuk, ami most válik teljessé, az ülőpárna szabás bemutatásával.

Ülőpárna szabás hozzávalói

2 vagy 3 cm vastagságú ülőpárna szivacs, amit vagy készen vásárolhatsz, vagy méretre vágják neked a boltban. Mi egy nagy szivacstáblát vásároltunk, amit házilag szabdaltunk fel a megfelelő méretre, de sokkal kényelmesebb, ha olyan boltot keresel, ahol kész méretű szivacsokkal térhetsz haza.

Szükséged lesz még egy rugalmatlan textíliára, például kartonra vagy nem túl vastag pamutvászonra. Ez lehet maradék anyag, vagy már nem használt férfiing, szebb, de már nem használt ágyneműhuzat.

Ülőpárna szabás menete – videó

Az egész videó alig 2 perc, egy párna kiszabása pedig nem kerül többe kb. 15 percnél. Nézd meg a videóban, hogy hogyan csináljuk, aztán pedig vágj bele te is – az anyagodba!

varrotanfolyam varrás kezdőknek online

Ülőpárna szabás menete – írásban

A szabáshoz duplaszéles (140 cm) anyagot hajtottunk még egyszer félbe, hosszirányban, így egyszerre 2 ülőpárna szivacsot tudtunk kiszabni. A kelme hajtott éléhez igazítottuk 2 cm-re a szivacsot, és a szivacs többi oldalán berajzoltuk a szabásvonalat, szintén 2 cm-re. A varrásszélesség fél centi, ami eldolgozódik majd a ferdepánt felvarrásakor. A szabásvonalak megrajzolása után kiszabtuk a párnahuzatokat. Az ülőpárna varrás menetét itt találod.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.