Varrósziget logo - varrás kezdőknek, varrótanfolyam, varrótanfolyam online, szabás varrás, szabásminta

Varrás kellék: a varratfejtő vagy fércbontó (gomblyukvágó)

A következő fontos varrás kellék a varratfejtő névre hallgat, de fércbontóként vagy gomblyukvarróként is emlegetik. Ez a varrás kellék fércbontó funkciója mellett egy másik fontos szerepet is betölt, méghozzá a gomblyukvarrásban.

Varratfejtő fércbontóA bejegyzésben egy gyorstalpalót is szolgáltatunk a gomblyukvarrás mikéntjéről. A varrásban az ingyenes online varrótanfolyam leírásait használd, ha még kezdő vagy a varrásban.

A multifunkcionális varrás kellék

Ez a varrás kellék amellett, hogy varratot lehet vele fejteni, gomblyukak vágására is használható, így több munkafolyamatban is segítségedre lesz a munka során. Gyakran előfordul, hogy rosszul helyezzük el a varratot, de az is lehetséges, hogy változás történik a méretekben, vagy csak egyszerűen meggondolod magad a ruhakészítés során és más fazont szeretnél kialakítani. Ilyenkor jön jól a varratbontó vagy fércbontó, mellyel könnyedén visszafejtheted a szükségtelenné vált varratokat.

varrotanfolyam-varrás-kezdőknek-online2

Hogyan néz ki a varratfejtő vagy fércbontó?

A varratfejtő több méretben kapható, érdemes kézbe venned, és akkorát választanod, mellyel kényelmesnek érzed a munkát. Ez a varrás kellék különböző webáruházakban is kapható, ahol anélkül is megvásárolhatod, hogy ki kéne lépned az ajtón. Többféle színben vásárolható, az ára sem igényel nagy befektetést, mégis rendkívül hasznos szabás varrás kellék. Az egész szerszám kb 7-8 cm hosszú, általában műanyag nyélbe dolgozzák bele a fém bontó részt, és tartozik hozzá egy műanyag kupak, ami a biztonságos tárolást szolgálja.

Varrás kellékek varratfejtő fércbontó gomblyuk

Gomblyuk varráshoz is

Ez a varrás kellék bontó szerepén túl a gomblyukvarrásnál is jól fog jönni. Ha még fogalmad sincs róla, hogyan állj neki egyáltalán gomblyuk varrásnak, akkor nézd meg a gomblyukvarrásról szóló bejegyzést itt. Ha készen vagy a gomblyuk megvarrásával, akkor tudod kihasználni ennek a praktikus eszköznek az előnyét: a varratfejtőt a gomblyuk varrás végén használd: tökéletesen ki tudod vágni vele a gomblyuk két hosszanti varrata közti textilrészt.

(Á.N.)

kép forrás: cucicucicoo.com


3 hozzászólás

  1. Méregné Ica

    Köszönöm az információt. A szüleimtől örököltem egy csomó szabáshoz és varráshoz szükséges eszközt, többek között ilyen szerszám is van köztük. Soha nem tudtam, hogy mit kell vele csinálni, mire való. Most legalább használni is tudom ezt a gomblyukazó, varratfejtő eszközt.További jó munkát, és sok sikert kívánok a ruhák tervezéséhez is.

  2. Rég kerestem már ezt az árut örülök, hogy megtaláltam!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.