Varrósziget logo - varrás kezdőknek, varrótanfolyam, varrótanfolyam online, szabás varrás, szabásminta

Milyen varrógépet vegyek?


Amióta elindítottuk az ingyenes online varrótanfolyamot, amiben szó esik a varrógép befűzéséről is, sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban, hogy milyen varrógépet célszerű vásárolni első gépnek. Következzen néhány hasznos tanács!

ingyen-varrotanfolyam-banner

Varrógépet csak megbízható helyről!

 • Ha varrógépet veszel, célszerű varrógép szaküzletet felkeresned.
 • Mindenképpen fém alkatrészekből álljon a varrógép vagy legalábbis legyen benne az is (ne kizárólag műanyag öntvény legyen) mert ezek tartósabbak. Szaküzletben ezt meg tudják mondani. Sajnos ezek a gépek picit nehezebbek is, mint a 100% műanyag, de cserébe nagyon időtállóak.
 • Ha nem akarsz sok pénzt a gépedre költeni, akkor keress használt márkás gépet, ezeket már 15-17 ezer Ft-tól lehet kapni. Szaküzletekben megmondják, hogy hol foglalkoznak a városodban használt varrógépekkel. Némelyik tanfolyam résztvevő közösségi aukciós portálon vett gépet, nyilván itt nincs garancia arra, hogy tökéletes a gép, hacsak nem szakember maga, aki árulja.
 • Ha találsz a közeledben varrógép műszerészt, őt is felhívhatod és rákérdezhetsz, hogy tud-e használt varrógépet ajánlani.

Nem kell csúcsszuper varrógépet venni elsőre

 • Alap varrógépet, ami vadonatúj, és tudja az alap öltéseket (egyenes, cikkcakk, vaköltés, rugalmas öltés stb.) már kb. 32 ezer Ft-ért vásárolhatsz.
 • Mindenképpen úgy vásárolj gépet, hogy még legalább egy év garanciát vállaljon az eladó, akár akkor is, ha használt gépről van szó.
 • Az öltések miatt ne aggódj, ma már minden varrógép tud egyenes és cikk cakk öltéseket produkálni. Ezek az alapöltések, ezzel már elboldogulhatsz.
 • Ami még fontos lehet, az a gomblyukvarró program, ami nem minden gépen van, de ha van, akkor sem kerül sokkal többe a masina. Gomblyukvarró program nélkül is lehet gomblyukat varrni, ezt az ingyenes mini varró tanfolyamban részletesebben is taglaljuk.

varrotanfolyam varrás kezdőknek online


21 hozzászólás

 1. Azt gondolom, hogy mai Singer-ek semmit nem érnek, úgy mint sok más varrógép sem, amit nagy áruházak – sőt varrógép szakboltok – árulnak. Régebbi Pfaff FÉM varrógép ezerszer jobb és olcsóbb. Lehet ilyeneket teljesen szuper, üzemrekész állapotban kapni szakemberektől. Ezeket ajánlom, és senkit nem bátoritanék arra, hogy akár egy toyotát vagy singert vegyen meg műanyag házzal az Auchan-ban pl.

 2. Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy ti mit gondoltok a brother ls2125 varrógépről? És hogy külön lehet -e valahol venni használati útmutatót. Előre is köszönöm a választ 🙂

  • Kelemen Jánosné

   én Vaterán vettem csajka varrógéphez használati útmutatót.
   Türelem használati utasítást terem. Üdv Ildikó

  • Kedves Szandra!
   Azt hiszem, hogy a Brother honlapon láttam letöltendő kezelésit.
   Sajnos csak egyet adnak minden géphez KÖTELEZŐ! Enélkül nem szabad forgalomba hozni.
   Te egy nagyon jó kis varrógépet választottál.
   Mi a problémád a géppel?
   -Felemelt talpnál végig beakasztod a tűszálat /szerintem még nyíl is mutatja az utat/csak a tűt kell befűzni!
   -Az alsószálat beteszed a bobinba/orsótokba/ befűzöd alaprugó alá,
   a cérnánál fogva el kell bírja a saját súlyát, rázogatva nagyon lassan halad a bobin lefele, akkor az alsószál jól van befűzve!be lehet tenni a helyére, és lehet varrni. Ahhoz hogy te bármit megtudj varrni magadnak tökéletesen megfelel!
   Kati

 3. Makleit Béláné

  Én kérdezni szeretnék, tud-e valaki olyan helyet, ahol használati utmutatót lehet beszerezni?
  Használt német varrógépemhez keresek használati utasitást.
  Tipusa Privileg Electronic Topstar 860-as.
  Elöre is köszönöm.

 4. Kedves Mindenki! Szó szerint a műanyagosokat ne vegyétek meg (Tesco, Auchan, nagyáruházak…. stb…), mert elmegy a kedvetek a varrástól, valamint sajnos nem ajánlom a szaküzleteket, mert ott az a lényeg, hogy “jó” áron, de vegyél varrógépet. (Attól még hogy valaki varrógéppel kereskedik, nem biztos hogy valaha is varrt egy cm-t. 🙂 ) Nálunk van otthon egy régi veritas (aminél jobb varrógépet még nem láttam), van egy brother tescos műanyag (hát azt tudjuk milyen… 🙂 ), van egy pfaff (most asszem 90.000 körül mozog az ára. Nagyon szuper, tűbefűzés funkciói is van rajta, de inkább lenne stabilabb. Szval az is a sarokban áll, mert amilyen stabil a veritas ahhoz képest…. Az én véleményem az, hogy inkább lennének még drágábbak a gépek, de legyenek olyan jók, mint amiket régen gyártottak. //A 90-ezres pfaff géppel múltkor szó szerint egy órán át kinlódtam egy sima kabáujj-felvarrással, mivel annyira “cuki” az a gép, hogy hót simán egyenesen elbír varrni, de ha már egy kis domborulat van, képtelen normálisan leölteni. // A veritasnak az a nagyobb előnye még, hogy sokkal könnyebb állítani az orsót is ((mert némelyik gépnél még azt sem lehet)) és azért ugye nem mindegy, hogy milyen a varrat, laza/szoros… Szval a mai helyzetet nézve, vegyetek régi használt gépeket. Szerelőt még mindig könnyebb hozzá találni. 🙂

 5. Az én gépem egy 32 éves Neumann. Eddig egyszer kellett a felső szálfeszesítőt javítani, 3000 Ft-ba került. Mindent visz, télikabátot is varrtam vele, nagyon szeretem. Ilyen gépet kábé 10-15 e Ft-ért lehet venni használtan. Kezdőknek bátran ajánlom, korához képest overlock és hármas cikk cakk is van rajta. Igaz, gomlyukazni 4 lépésben kell, de könnyen elsajátítható. Nagyon sok féle talpat lehet még mindig hozzá kapni, ami jelentősen megkönnyíti a különböző varrási folyamatokat (pl. applikáló talp, gombfelvarró talp, gomblyuk készítő talp, féltalp húzózárhoz, steppeléshez leszorító) Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 6. A szükség nagy úr- a közelemben nincs egy varrónő sem. Ezért gondoltam, veszek egy villanyvarrógépet és az egyszerű felhajtásokat, csip-csup dolgokat megvarrom. Csak kapkodom a fejem a sokféle információban, egyre jobban elbizonytalanodom. Akkor milyen gépet is vegyek?

 7. Sziasztok!

  Én 2 hónapja vettem egy Toyota márkájú szupi kis varrógépet! Sok- sok programot tud, 35 ezer volt akciósan és nagyon szeretem azóta is!
  Varrogattam már vele néhány dolgot, de szerintem elkezdem a ruhák- felsők- szoknyák, nadrágok varrását is hamarosan. 🙂
  Így 2 hónap után csak ajánlani tudom a Toyota márkát (szerintem jobb, mint a mai Singer-ek- de ez csak az én véleményem). Nagyon gyorsan tanulható és praktikus kis gépezet!
  🙂

 8. sziasztok!
  Látom elég frissek a hozzaszólások, ezért gondoltam, hogy rá kérdezek tőletek, hogy melyik gépet válasszam.
  A helyzet az, hogy kb 2 éve vettem egy műanyag varrógépet a neten, persze teljesen kezdőként, semmit nem tudtam az egészről és gondoltam, hogy ha már nincs aki megtanítson varrni, akkor majd talán magamtól és a géptől meg tanulok. De ahogy tanulgattam úgy jöttem rá, hogy sajnos rossz gépet választottam anno. Most szeretnék egy jó masszív, vastag anyagot is simán varró gépet.Viszont mivel anyagilag szűkösen vagyok, ezért használtat kell vennem egyenlőre. Kinéztem hármat is abból egy van amire nagyon hajlok, de mindenki mást tart jónak és nem tudok magamtól dönteni.

  1. : Veritas Famula varrógép
  A leírás alapjan megkímélt, jó műszaki állapotban van. Eredeti alkatrészekkel, tartozékokkal és eredeti magyar nyelvű kezelési utasítással.
  15.000 Ft-ért van meghírdetve, de 14+postáért odaadná.
  Viszont gari nincs.

  2.: Privileg varrógép ( 663-as modell)
  Tartozékok: két orsó, pár tű, használati útmutatóval.
  Van rá egy hónap garancia + átvan nézetve.
  Ár: 15.000 ft + posta

  3.: Necchi varrógép
  tartozékok: tűkészlet, csavarhúzók, 2 talp , 2 orsó.
  Ez is egy hónap garanciás és az ára is ugyanannyi.

  Na ezek lennének. Remélem tudtok nekem segíteni, mert éppen varrás közben idegesített fel a másik és már nagyon szeretném folytatni a “munkát” egy jó masszív géppel. 🙂

 9. Varrógépet szeretnék venni, de nem tudom milyet nézzek! Mindenképpen olcsót szeretnék, nem kell hiperszuper mindenttudó, csak kisebb otthoni célokra, ezt-azt beszegni, megjavítani, nadrágot (farmer) felhajtani, egyenlőre több célom nincs vele. Aztán később a jó ég tudja, vagy rákapok, vagy nem. Nézegettem használtakat, de túl sokat olvasom a jogi fórumot, így onnan nem merek venni, tele van csalóval… Pedig egyszer már kinéztem egy szép kis orosz (bocs, szovjet!) táskagépet, városon belül, 5.000-ért… Sajnos nagymamám gépét apám nem adja oda, mert “nem illik a lakásom stílusához”, jó kis asztalba hajthatós, talán Singer…

 10. Én most vettem egy Toyotát, mert a 25 éves Lucnik gépem tönkre ment és a környékünkön sem szerviz, sem szerelő nincs. Az új gép vásárlása előtt alaposan szétnéztem a neten a varrógép üzletek kínálatában és a blogokon is, hogy megtaláljam azt, amire szükségem van, mert az elsőt, csak találomra vettem annó, de nagyon bevált. Most eleve olyat kerestem, amivel farmert is lehet varrni és fém alkatrészei vannak. E mellett sok olyat tud, ami a régiben nem volt, de szeretném használni. Hála a sok megosztott véleménynek és a mások által feltett kérdéseknek, amik nekem nem jutottak eszembe. Remélem beválik, mert egyre gyűlik a javítani való és új dolgokat is szeretnék “alkotni”. Már alig várom, hogy kiszállítsák!

 11. Kovács Nikolett

  Sziasztok!
  Nagyon szeretnék elkezdeni varrni…tini koromban sokat próbálkoztam nagyim gépén és most megint rám jött az alkothatnék Pfaff 6085 varimatic gépet találtam használtan….tapasztaltabb varrók mit szóltok hozzá?nekem fontos lenne hogy rugalmas anyagokat is tudjak vele varrni leginkább ilyen könnyed rugalmas ruhàkban jàrok 🙂 tudtok segíteni????

 12. Ki tud nekem segíteni?! Varrógépet szeretnék venni otthoni használatra! Privileg vagy Rubina Veritas, amit kinéztem! Köszi a válaszadónak!

  • R…..x háztartási varrógépet vásároltam, nagyon meg vagyok vele elégedve. Fém alkatrészes, bár kicsit nehéz, de nagyon megbízható. A szaküzletben megmutatták a kezelését is!

 13. Hahó!
  Nagyimtól lenne régi, fém, fekete, pedálos, “asztalos” Singer varrógép, mit gondoltok, az jó? Ismeri valaki, javasoljátok kezdő számára? (Én csak azt tudom, hogy jó erős, mindent visz.)
  Köszi!

 14. kátai katalin

  hol lehet kézi varrógépet kapni

 15. Sziasztok! Èn is szeretnék venni most varrógépet. Viszont újjat.van régi gépem 2 is a jobbik egy naumann gép tényleg fasza de varrok vele 3 orát és paff mehet szerelőhöz és ezt sokszozr eljátszottam. Nem akarok régi gépet. Olyan új varrógépet keresek ami birja a strapát de még nem üzemi erre szeretnék kérni tőlletek véleményt. Nem baj ha drágább csak ésszerű árba legyen ahhoz képest hogy mit tud. 🙂 Remélem frissül a topic és írtok. Köszi 🙂

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.