Varótanfolyam: Biztosítsd be magad varrógéptű törés ellen!

  A varrógép tű

   

  Valljuk be őszintén, nem szeretjük, amikor varrás közben mindenféle apró-cseprő probléma akadályoz minket a folyamatos varrásban, például lefogy a cérna az orsóról, vagy elfogy a felső szál, kiugrik a cérna a tűből, és még sorolhatnám.

  Ingyenes varrótanfolyamunkban ugyan olvashatsz a varrógéptűkről, mégis a hobbi varrónők rémálma az, amikor a tű egyszer csak eltörik varrás közben. No persze, a rutinos varrónő hipp-hopp, 1 perc alatt kicseréli a régit az újra, na de akkor is kizökkenünk a munkából, szörnyülködik egyet, majd beletörődve kezd el kotorászni a varrós dobozban új tű után, miközben megtörik a munkavégzés lendülete.

   

  Tartalék varrógép tű

  A jobbik eset az, amikor van otthon tartalék tűnk, a rosszabbik az, amikor nincs, és bizony kényszerpihenőt kell tartanunk, míg be nem szerezzük a megfelelő méretű varróeszközt a közeli rövidáru boltban… ha jártál már így, akkor biztosan tudod, milyen rossz ez a fajta pillanatnyi tehetetlenségi érzés :-)

   

  Varrógép tű törés ellen

  No de hogy egy kicsit megkönnyítsem a munkát, összeállítottam néhány tippet, amivel jobban elkerülhetőek a tűtöréssel járó „balesetek”, vagy ha már megtörtént, akkor is könnyebben hidalhatjuk át őket:

  • Mindig legyen otthon tartalék tűd, mindenféle méretből (60, 70, 80, 90, 100, stb.).
  • Soha ne húzd az anyagot a gép nyomótalpa alatt, mert a tű elferdülhet varrás közben, és leszúráskor nem a tűlyukon halad át, hanem nekivágódik a tűlemeznek. A következmény: tűtörés.
  • Mielőtt bármit elkezdenél megvarrni, gondold át, hogy milyen vastagságú az anyagod, és ehhez milyen vastagságú tűt szeretnél használni. Szabály, hogy vékonyabb anyagokat vékonyabb, vastagabbakat vastagabb tűvel varrunk.
  • Soha ne válts öltést úgy, hogy a tű az anyagban van, mert ez a tű ferdüléséhez vezethet, később pedig töréshez!
  • Soha ne akard úgy kivenni az orsót az orsótokból (függőleges orsótok esetén), sem pedig betenni, hogy a tű közben alsó állásban van, vagyis éppen leszúr, a tűlemez alá. A feszegetéstől a tű elferdülhet, később pedig törhet.
  • Tűcserénél mindig győződj meg arról, hogy kellőképpen fel van-e tolva a tűcsatornába a szár, ellenkező esetben a tű károsodik, nem beszélve arról, hogy a géped hurkolva is fog varrni!

  Szeretnél tisztában lenni a varrás alapvető szabályaival? Kattints ide ingyenes mini varrótanfolyamunkhoz!>>>>

  varrotanfolyam varrás kezdőknek online

  Kapcsolódó bejegyzések: „Ha nem varr jól a varrógéped – varrógép hibák


   Leave a Reply

   Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

   A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>