Menü Bezárás

Varrótanfolyam: rövidujjú blúz

Varrótanfolyam: rövidujjú blúz

Egy hosszú ujjú blúz átalakítása mindig jól jön. Ha épp most untál rá valamelyik blúzodra, ne dobd ki, hanem meríts varrási ötleteket a képes leírás segítségével. Mutatjuk, hogyan készíts hosszú ujjúból rövid ujjú blúzt!

A blúz átalakításokat kezdő varrás tudással Te is könnyedén elvégezhetsz, vagy ha még nem tudsz varrni, akkor segít ebben most még ingyenes varrótanfolyamunk, vagy a Varrás Kezdőknek otthoni varrótanfolyamunk, amiben a gyakorlatok mellett a varrás legalapvetőbb szabályairól tanulhatsz.

varrotanfolyam varrás kezdőknek online

Most egy hosszú ujjú blúzt alakítunk át rövid ujjúvá, a kiinduló fazonunk ugyanaz, mint amilyen a fehér blúzé is, csak zöldben.

Blúz ujja varrás hozzávalók:

Vékony, fél cm-es szélességű szatén szalag, és 2,5 cm széles rugalmas, színében harmonizáló rugalmas csipke.

Blúz átalakítás varrása:

 1. Nyakkör: az eredeti csipkét Kata a nyakkörről lefejtette, majd a nyakkört a váll résznél jobban kikerekítette. A nyakkört elszegte cikk-cakk öltéssel, ezután rávarrta a rugalmas csipkét körbe, színoldalról. (1. fotó színoldal, 2. fotó nyakkör fonákoldal)

 2. Az ujját 21 cm hosszúságúra hagyta, kerületét cikk-cakkal elszegte, majd erre kb. 20 cm hosszú rugalmas csipkét varrt körbe, színoldalról, de úgy, hogy a csipkét varrás közben megnyújtva a kb. 40 cm-es ujja kört kissé összehúzta vele. A csipke két szélén varrt, egyenes öltésekkel. (3 – 5 fotó)

 3. Hátul a derékrésznél két 10 cm-es gumit varrt keresztirányba (cikk-cakk öltés), amivel összehúzta és ezáltal karcsúsította a blúz derekát. (6 – 8 fotó)

 4. Az eleje mellrész csipke részébe egy-egy vékony szatén szalagot fűztünk. A szalag végeit a jobb és bal oldali varrásszélességhez varrtuk, keresztülvezette őket a csipkerész lyukacskáin, és elöl középen, masnira kötöttük. Ha nincs csipke a mellrésznél, akár magad is varrhatsz bele ilyet! (9. fotó)

Fotók nagyításához katt a képekre:

 

3 Comments

 1. Juhász Ákos

  Kedves Szigeti Kata!
  Köszönöm,hogy a varró tanfolyam anyagát küldi.Mindig érdeklődve el is olvasom.
  Nem rendszeresen,alkalomszerűen szoktam varrni.Valamikor évekig semmit,
  aztán összegyűlik és egy két hétvégét a varrásnak szentelek,amit egyébként szeretek.Azért jelentkeztem a tanfolyamra,mert szeretnék komolyabb dolgokat szabni és varrni.Például komplett farmer nadrágot,
  kabátot.Egyszer szétszedtem az elkopott Levis farmeremet és szabásmintaként használva új anyagon kiszabtam és összevarrtam.
  A nadrág hordható lett,egy hibája azonban volt az egyik oldalsó
  varrás előre csúszott.Varráskor probléma volt a részek varrási sorrendje.Anyagilag megérné most is,mert a Levis 20 000ft körül van.
  Ha énnekem sikerül megvarrnom ott csak az anyag árát fizetem és van egy jól szabott nadrágom.
  Üdvözlettel: Juhász Ákos

 2. Erika

  Kedves Kata!
  Nálam minimum 3 hatalmas zsák van tele anyagokkal. Mellette azok a szabászati hulladékok, amik az applikáláshoz vannak eltéve. De ennek sosem jutok a végére, mindig jönnek hozzá az újabbak…

  Viszont nagyon szeretnék magamnak varrni egy hatalmas patchwork ágytakarót.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..