fbpx
Menü Bezárás

Bikini varrás: alsó bővítése

Bikini bővítése

A bikini varrás részeként most az alsó bővítésre kerül sor. Jól jön ez a tudás akkor, ha például egy számmal kisebbet vettünk, vagy ha már kicsit szűk a bikini. Varrás ötlet bikini alsó bővítésre.

Tavaly vásároltunk egy bikinit, de próba hiányában úgy jártunk, hogy a bikini alsó része egy fél számmal kisebb lett. A varrás tudás pont kapóra jött, így került sor a bikini bővítésre.

A bikini átalakítás célja az volt, hogy a combkivágását megbővítsük kb. 5 cm-rel. Ezt a megoldást akkor is alkalmazhatod, ha nem pont ilyen fazonú a bikinid, csak ebben az esetben egy díszpántot is érdemes varrnod az elejére, úgy, ahogyan ennél a modellnél is látható.

Nézzük, hogyan alakult a varrás!

Bikini varrás bővítéshez, anyagszükséglet:

  • 10 cm hosszú, duplaszéles fehér fürdőruha anyag
  • 1 db 5 cm átmérőjű műanyag karika

Bikini szabása:

A bikini kivágását úgy bővítettük meg a jobb oldalon (a fotón a baloldal), hogy az átlapolást kiengedtük, hiszen ott bőven volt anyagtöbblet: az eleje és háta oldal részek ugyanis kb. 5 cm-es átlapolással voltak egymáshoz varrva, és a karikával ellátott fehér díszpánt a bikini meghosszabbított háta részéhez volt erősítve.

A másik oldalon pedig – mivel ott nem volt anyagfelesleg – fehér színű fürdőruha anyagból toldást varrtunk.

Bikini bővítés varrása:

  • A bikini két oldalát kibontottuk.
  • A jobb oldalnál az eleje részt a hátához úgy rögzítettük, hogy az összevarrás vonalát 5 cm-rel előbbre hoztuk, vagyis így az átlapolás csupán 1 cm-es lett, és szinte a karika szélénél varrtuk le. Ezzel 5 cm-t bővítettünk. Csak keskeny és sűrű cikk cakk öltéssel dolgoztunk (elasztikus kelmékhez a cikk cakk öltés a legideálisabb, mert képes az anyaggal együtt nyúlni).
  • A másik oldalnál nem volt bőség, ezért ehhez egy 9 cm széles részt szabtunk a fehér fürdőruhaanyagból (a szálirány a 9 cm – hez esik). Félbehajtottuk és cikkcakkal összevarrtuk, így egy keskeny, 4 cm-es pántot kaptunk.
  • Ezt így ahogy volt, ráhúztuk a bikini hátának az oldal vonalára és hozzá varrtuk, majd kifordítva a helyére igazítottuk.
  • A fehér díszpánt ezen végére egy otthon elfekvőben lévő műanyag fehér karikát varrtunk (sűrű cikkcakk), így oldva meg a díszpánt végének az eldolgozását.
  • A karikát ráhúztuk a bikini elejére, és utána összevarrtuk az elejét és a fehér toldást. A toldás 5 cm hosszú lett. Cikk cakk öltést használtuk, illetve a varrás szélességeket is elszegtük. Végül egyenes öltéssel, kék cérnával színoldalról is levarrtuk az oldal vonalat.
  • A fehér díszpántot néhány helyen kézzel rögzítettük az elejéhez, hogy ne csússzon el a helyéről.

Bikini varrás, bővítés fotók, nagyításhoz kattints a képre!

 

Ez is érdekelhet:

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .