fbpx
Menü Bezárás

Tipegő hálózsák varrása hagyományos hálózsákból VIDEÓ

tipegő hálózsák varrása hagyományos hálózsákból

A tipegő hálózsák varrása történhet úgy is, hogy egy készen vásárolt hálózsákot alakítasz át. Mi erre a célra egy bélelt hálózsákot választottunk, és az átalakítás igazán gyerekjáték volt, néhány nyisszantás a szabóollóval és pár kanyar a varrógéppel és már készen is van! Videóban a részletek!

Ha még nem tudsz varrni, akkor kérd az ingyenes varrótanfolyam leckéket, amiből megtanulhatod a legalapvetőbb varrási műveleteket. Lejjebb megtalálod a hálózsák elkészítésének a menetét videón!

Tipegő hálózsák varrás hozzávalói

Egy készen vásárolt elöl vagy oldalt cipzáras hálózsák és a kamáslinak rugalmas, melegebb kelme. Mi most vastag belül bolyhos harisnyát használtunk, ha nincs más otthon, ez is tökéletesen megfelel a tipegő hálózsák varrásához.

Tipegő hálózsák szabásminta

Szabásmintára nincs szükség, a kész hálózsák alján 10-10 cm- nyílást kell hagyni a kamásli résznek. A kamáslihoz pedig két – két darab 10 cm széles és 32 illetve 52 cm hosszú részt kell kiszabnod. A kamásli alsó részére egy hajtást képezünk, aminek köszönhetően vissza fogod tudni hajtani a kamáslit baba lábfején, ezzel betakarva a kis ujjacskákat. A kamáslinak ezt a megoldását a cseppke.hu hálózsákjain használták először az alkotók.

Tipegő hálózsák varrásának lépései

 1. Bontsd ki a hálózsák alját, és jelöld ki a 10 – 10 cm-es nyílás helyét. A nyílásoknak a válltól mérve 65 cm a távolságuk. A kettő között íveld fel a zsák alját 5 cm-rel. (2. fotó)
 2. Erősítsd meg a nyílások oldalánál a varratot
 3. Ha harisnyából készíted a kamáslis részt, akkor vágj le 52 cm-es darabot, így kapsz egy „csőszerűséget” és a harisnya oldalait vágd el úgy, hogy 16 cm-re állj meg az ollóval a másik vágott széltől. Az így kapott egyik réteget rövidítsd meg úgy, hogy összesen 32 cm hosszú legyen. (3. fotó)
 4. Hajtogasd össze a kamáslis részt (4. -5. fotó)
 5. Varrd össze a két oldalát (mi háztartási interlock-kal végeztük, készítheted cikk cakk öltéssel)
 6. Varrd fel a hálózsák aljára (6. fotó)

Részletes varrás videóban:

Tipegő hálózsák átalakítás varrás lépései közül néhány képet itt nézhetsz meg:

Kreatív varrást kívánunk!

Ez is érdekelhet:

4 Comments

  • varrasoktatas.hu

   Lehet sűrűbbre állított cikk cakk öltéssel, vagy háztartási interlock-kal. A hálózsák alját egyenes öltéssel és szegéshez cikk cakkal/interlock-kal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .