fbpx
Menü Bezárás

Adventi naptár varrása videó

adventi naptár varrása

Adventi naptár varrása kis zsákocskákból, amik egyszerűen felakaszthatóak egy bambuszrúdra. Maradék textíliából varrtuk, és igazán jól mutatnak! Videóval.

Számtalan féle adventi naptárt készíthetünk karácsony közeledtével, és ha tudunk egy kicsit is varrni, akkor nyert ügyünk van, mert akár évről- évre megújíthatjuk adventi naptár repertoárunkat. Sőt, szeretteink családjának is juthat egy-egy különleges darab. A most bemutatott darab nagyon hasonlít ennek a vállfa használatával készült adventi naptárnak a megvarrásához, de azért egy kicsit más.

Adventi naptár szabása:

Textíliának: karácsonyi mintás, csillogós, fényes anyagok, mint például taft, szatén, flitteres tüll.  Mindegyik zsákhoz kb 20 cm x 10 cm-es téglalapot kell kiszabni. A szütyők kész mérete kb. 9 x 10 cm.

Adventi naptár varrása lépésről lépésre:

Az egyszerű megoldáshoz:

  1. Először a téglalap hosszanti oldalán alakítsuk ki a zsinórházat úgy, hogy kb. másfél centit egyszeres behajtással a fonákoldal felé hajtunk és levarrunk
  2. Majd utána színt színoldallal félbehajtva varrjuk össze a zsákok oldalait úgy, hogy a zsinórház bejárata szabadon maradjon.

Picit nagyobb ügyességet kíván, ha azt szeretnénk, hogy a zsinórház szép legyen a végeinél:

  1. Hajtsuk hosszában félbe a téglalapunkat a színoldalukkal szemben, és a zsákok alját és oldalát is varrjuk össze egy műveletben úgy, hogy kb. 3 cm-t hagyjunk ki a zsinórház elkészítéséhez.
  2. Fordítsuk ki a zsákokat. A bélelt szütyőnél a bélést vágjuk 1 cm-rel rövidebbre, mert a zsinórház több anyagot fog felvenni a külső tüllből.
  3. A zsinórház elkészítéséhez az oldalán hajtsuk ketté a varrásszélességet.
  4. Majd kb. 1,5 cm-t hajtsunk be a zsák felső széléből a fonákoldalra, és az oldalvarrástól indulva varrjuk le cikk-cakk öltéssel. Mivel cikk-cakkal varrjuk, ami egyben el is szegi a kelme szélét, ezért nem szükséges duplán hajtani a zsinórházat.

A zsák belső varrásszélességeit el lehet szegni (mi nem tettük)

Adventi naptár varrása videó:

Az adventi naptár zsákocskáiba nemcsak édességeket lehet elrejteni, hanem kis cetliket, amikre egy-egy programot írunk fel, pl: közös séta, társasozás este, karácsonyi dísz készítés, és így tovább. Itt van ezekhez egy jó gyűjtemény, kicsiknek.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .