fbpx
Menü Bezárás

Nadrág hosszabbítás gyereknek

Nadrág hosszabbítás gyereknek

A gyerek nadrág hosszabbítás egyszerűen és otthon megvalósítható! Tanuld meg lépésről lépésre, hogyan varrhatod meg a hosszabbítást, és varázsolj új életet régi nadrágokba! Ismerd meg a könnyű és kreatív módszert!

 

Gyermekeink kedvenc nadrágjai továbbra is viselhetők, nem kell lemondani róluk! Az alábbi képes varrás leírásban a legfontosabb lépéseket mutatjuk. Ha már tudsz alapszinten varrni, akkor ez alapján tökéletesen elkészítheted a nadrág hosszabbítást. Ám ha még kezdő vagy, és Te is ilyen ügyesen varrni, nálunk megtanulhatsz otthonod kényelméből, online. Ehhez nyugodtan válaszd Prémium kezdő varrótanfolyamunkat!

Nadrág hosszabbítás hozzávalói

Adott volt két kinőtt pamut (kötött) gyereknadrág. Ehhez keressünk színben passzoló harmadik, szintén pamut kinőtt nadrágot, aminek a nadrágszárait használjuk fel a toldások kiszabásához. Szükség lesz még egy méretben megfelelő gyerek nadrágra is, ennek a hosszához fogjuk igazítani a kinőtt nadrágok hosszát. Így még mérőszalagot sem kell használni a hosszabbításhoz!

Nadrág hosszabbításhoz a szabás lépései

 • Először is vágjuk el térdnél a hosszabbítandó nadrágot, ahogyan a képen is mutatjuk. (1.) Ekkor egy rövidnadrágot és egy nadrágszár alsó részt kapunk.
 • Csúsztassuk el a nadrág alsó részét úgy, hogy megkapjuk a kívánt hosszúságú szárat. (2)
 • A hiányzó részt mérjük le, adjunk az alsó és felső széléhez is varrásszélességet, és a kapott mértéknek megfelelő hosszúságú anyagrészt szabjunk le a toldaléknak szánt nadrág szárából. (3)
 • Így fog festeni összevarrás előtt az újragondolt gyereknadrág! (4)

Nadrág hosszabbítás varrása lépésről lépésre

 1. Döntsük el, hogy
  A) összevarráskor a toldalék belső oldala nyitva maradjon-e. (Mi így döntöttünk.) Ha igen, akkor célszerű a rövidnadrág belső varratát és az alsó szárát egy kissé felfejteni (5, 6) , hogy szépen össze tudjuk varrni a két alkatrészt.
  B) A másik variáció az, hogy a toldalék már előre össze van varrva. Ha ez utóbbi mellett döntünk, akkor nem szükséges a rövidnadrágot felfejtenünk, mehet körben folytatólagosan az összevarrás.
 2. Majd varrjuk a rövidnadrág aljához a toldalék felső részét, természetesen színt-színoldallal összeillesztve. (7) Mi interlockot használtunk az összevarrásra, mert ez egyben el is szegi az anyagszéleket.
 3. Ezután az általunk választott (A vagy B) fenti módozatnak megfelelően varrjuk a levágott szárrészt is a toldalékhoz, az aljára. (8) Ha a B módozatot választottuk, akkor készen is vagyunk, nincs más teendőnk!
 4. Varrjuk össze a nadrágszár belső oldalát, és most vagyunk készen! (9)

Ugyanilyen módszerrel hosszabbítsuk meg a másik gyerek nadrágot is, ami így fest kifordítva és készen! (10, 11)

Egyik előző blogbejegyzésünkben egy rugdalózó nadrág hosszabbítását mutattuk be, videóban is. Nézd meg a részletes nadrág hosszabbítás varrás leírást és a varrás youtube videót itt >>>

 

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .