fbpx
Menü Bezárás

Ruha bélése

Benézel olykor a helyi „olcsó” ruha boltba? Valóban nagyon olcsó ruhák kaphatóak, és vannak fazonok, amelyek vetekszenek a drágább boltok kínálatával, ám minden esetben érdemes megnézni, hogy a ruha bélése szépen meg van-e varrva.

Minden nyár egyik sláger divatja a muszlin ruha, akár térdhosszúságig érő, akár maxi változatban. Ezeket az átlátszó ruhákat valamivel bélelni kell legalább félcomb hosszig azért, hogy ne látsszon át.

Ruha bélése: amikor eldolgozatlan

Ennek a kitételnek mindegyik olcsóbb boltban kapható ruha megfelel, ám a bélés az esetek legnagyobb részében csak úgy el van vágva alul, se szegve, se felhajtva nincsen. Ez ugye akkor kezd kellemetlen lenni, ha mosáskor vagy viseléskor elkezd bomlani a textília, vagy kötött alábélelés esetén (legtöbbször ezt használják) elkezd felfutni a szem.

Ruha bélése: ezt teheted az aljával

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy ha Te varrsz ilyen ruhát, akkor a bélést mindenképpen dolgozd el valamilyen formában. Erre több variáció is van:

1. Cikk cakkal vagy háztartási lockkal szegd el a bélés alját

2. Egyszeresen hajtsd fel, a fonákoldal felé

3. Duplán hajtsd fel – ez esetben nem kell előre elszegned a bélés alját, és a ruha bélése talán ezzel a módszerrel lesz a legszebb.

Ezt a babydoll ruhát és a nyári maxi ruhát annak rendje és módja szerint szépen alábéleltük, a ruhák varrás útmutatóiban pedig végigvezetünk a teljes folyamaton. (Az útmutató ajándékba jár a Prémium varrás kezdőknek 2.0 online varrótanfolyam megrendelőinek)

 

Itt láthatsz még példákat alábéleléssel készült muszlin ruhákra:

 

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .