fbpx
Menü Bezárás

Szőrme gallér varrás férfi téli kabátra

Szőrme gallér varrás férfi téli kabátra

A tavaly vásárolt téli férfi kabát most került abba a
helyzetbe, hogy feldobtuk egy kis szőrmével a gallérját. Múltkor találtunk is egy nagyon szép műszőrmét, amiből tökéletesnek ígérkezett a gallér. Szabni szinte nem kellett, és a varrás is egyszerűen ment.

Többféle műszőrmét lehet kapni a méteráru boltokban, érdemes körülnézni, és gallér célokra finom esésű szőrmét választani. Ennek a kabátnak van ugyan gallérja a kabát saját anyagából, de ezt meghagytunk, és erre dolgoztuk rá a szőrmét.

Férfi kabát szőrme gallér varrás hozzávalók:

A szőrméből olyan hosszúságú anyagot vegyél, amilyen magasságúra a kész gallért szeretnéd + 5 cm. Ugyanennyi bélésselyemre is szükséged lesz, valamint 5 db patentra.

Férfi kabát szőrme gallér szabása:

Egy téglalap formát szabj ki: mérd le a meglévő kabátgallér felvarrási vonalának hosszát (12.kép), ez lesz a szőrme gallér hosszabbik oldala, adj hozzá 1-1 cm varrásszélességet. A rövidebb oldalát olyan nagyságúra szabd, amilyen hosszúra szeretnéd a gallét kihajtórészét , ehhez is adj hozzá 2 cm-t varrásszélességnek. A szőrmét fonákoldalról vágd ollóval úgy, hogy az ollód csak az anyagot vágja a szőrme tövében. Így nem vágod át a szőrmét. (2-4. kép)

Ügyelj rá, hogy ezt a téglalap formát csak akkor tudod használni, ha az eredeti gallér forma alig íves!

Férfi kabát szőrme gallér varrás:

  1. A bélésselyem hosszabbik oldalát szegd el cikk cakkal
  2. A gallér szőrméje a nyaktőtől kifelé fog haladni. Ennek figyelembevételével gombostűzd rá a szőrmére a bélésselymet. (5. kép)
  3. Majd varrd rá 3-4 mm-es varrásszélességgel a selymet a szőrmére (vagyis a színoldalra), a gallér széleivel együtt (6 – 7. kép)
  4. Fordítsd ki a gallért és néhány ponton rögzítsd kézzel a varrásszélességet a szőrme fonákoldalához (8. kép)
  5. Ezután egyszerűen cikk-cakkal varrd rá a selymet a gallér másik hosszanti oldalára. Ezzel a megoldással a szőrme végei szépen irányba fognak maradni, a cikk cakk pedig megakadályozza a selyem foszlását. (9-10. kép) Varrhatod úgy is, hogy kifordítás előtt a másik hosszanti oldalt is rádolgozod a szőrmére, kiforgató nyílást hagyva, majd kifordítás után kézzel levarrod a nyílást.
  6. A szőrme oldaláról nézve így néz ki a rávarrt selyem. (11. kép)
  7. A patentokat varrd rá a kabát gallérjára és a szőrmegallér hátuljára (13-14 kép)

Készen van! 

Nagyításhoz kattints a képre:

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .