fbpx
Menü Bezárás

Gallér csak közbéléssel!

Kilincstábla kígyó varrás

A gallér elképzelhetetlen közbélés nélkül, de miért és hogyan varrhatod a gallérba a közbélést?

…egy szép napon szembe találkozott egymással két gallér. Az egyikük nem mert felnézni, folyton lógatta az orrát, szomorú volt. A másik viszont szinte ragyogott, derűsen és kicsattanó jókedvvel szelte a levegőt, ahogyan a gazdája blúzának nyakrészén feszített…
– „Te mitől vagy ilyen jókedvű?” – kérdezte a lekonyulós, már-már depresszív tüneteket produkáló másik Gallér, nevezzük Gallér Gusztávnak.
– „Ugyan, hát nekem van tartásom! Igazából mindig is volt, és el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet Neked, aki folyton az orrodat lógatod..” – felelt a másik gallér
– „Mi tanácsolsz, mit tegyek?” – érdeklődött Gallér Gusztáv
– „Hát szólj a gazdádnak, hogy bontson szét, és vasaljon beléd ragasztós közbélést, attól hidd el, megjön a tartásod, és a kedved is!” – felelte Vidám Gallér, majd ugyanolyan kecsesen elvonult, mint ahogyan felbukkant.

Valami ilyesmit jelent a ragasztóanyagos közbélés nem csak a gallérnak, hanem sok más olyan részletnek a ruhán, amiről kezdő varróként nem is gondolnád.

De mi is a közbélés pontosan?

Egy olyan textília, ami a varrás elengedhetetlen kelléke, kezdő és profi hobbi varrónők álmainak megvalósítója. Pl. eltervezel egy csodaszép, extravagáns állógallért a blúzodra, és az bizony csak akkor fog úgy kinézni, ahogy megálmodtad, ha ragasztós közbélést vasalsz bele.

A ragasztóanyagos közbéléseket a kelme alaktartósságának megőrzéséhez, merevítéséhez használhatod. Gondolj a férfiing gallérjára, kézelőjére, a gombolási pántjára vagy akár a szövetnadrág derékpántjára. Mindegyikbe ragasztós közbélést dolgoznak, mielőtt megvarrják az inget, vagy a blúzt.

Bővebben ebből a varrótanfolyamból tudhatsz meg részleteket, pl arról, hogy hogyan, milyen kiszerelésben, formában kaphatóak a ragasztós közbélések, és mit kell még tudni róluk.

Mitől ragad a közbélés és miért?

Varrás előtt a közbélés egyik oldalára ragasztós anyagot hordanak fel. A ragasztóanyag gőzölős vasalás (hő és nedvesség) hatására megolvad, és behatol a kelme szálaiba, odaragasztva ezzel a közbélést.Úgy kell rávasalnod a közbélést a textília fonákoldalára, hogy a kelme fonákoldala a közbélés ragasztós felületével érintkezzen. Természetesen ezek az anyagok mosás -és tisztítás állóak.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .