fbpx
Menü Bezárás

Macska fekhely varrás

Macska fekhely varrás

Gyors és könnyű a macska fekhely varrás, és kis kedvenced biztosan megérdemli, hogy  mostantól ne csak kényelmes, de ízléses fekhelyen pihenhessen. Íme a lépések!

Ha teljesen kezdő vagy, akkor tanulj varrni az ingyenes varrótanfolyam leckék alapján, amiből megtanulhatod a legalapvetőbb varrási műveleteket.

A macska fekhely varrás kellékei

Amire szükséged lesz:

–        1 m  vászonanyag

–        1 m anyag a huzatnak

–        1m  közepes vastagságú szivacs

–        ülőpárna

–        szabásminta (cikk végén)

A macska fekhely kiszabása

Elsőként természetesen ki kell nyomtatnod a szabásmintát és összeragasztani őket. Minden darabhoz körülbelül 1 cm ráhagyás tartozik.

A macskaágy varrásához vágd ki a következő darabokat:
A vászon anyagból és a huzat anyagból fejenként:

1-1 elülső darabot,  1 hátsó darabot,   1 felső darabot,   1 alulsó darabot,  1 párnahuzatot
A szivacsból:

1 elülső darabot, 1 hátulsó darabot
Az ülőpárnából  1 darabot

A macska fekhely varrás lépései

Varrd a felső darabot az elülső darab közepéhez. Ezt követően varrd össze az elülső darabot a hátsóval a széleken majd a minta tetején is. Hagyj körülbelül 0.5 cm ráhagyást. Igazítsd a helyére a fülek felső csúcsait, de ügyelj arra, hogy a ráhagyást ne húzd ki. Most fordítsd meg.

Rögzítsd az alulsó darabot a macska fekhely aljához, a megfelelő oldalakkal. Hogy megkönnyítsd magadnak a munkát, gombostűkkel negyedeld és jelöld meg az alapot, így egyszerűbb egymáshoz igazítani az oldalakat.
Ha már mindent rögzítettél egymáshoz, fordítsd ki a macska ágyat. Ekkor jön a macskaágy varrás legélvezetesebb lépése: varrd körbe az alapot, majd fordítsd vissza azt. Már fel is vette a formáját! Ezután ugyanezt ismételd meg a huzat anyaggal.
Most következik a szivacs. Varrd össze az elülső és a hátulsó szivacsanyagokat a szélek mentén. A szivacs vastagsága miatt ezt legegyszerűbben kézzel, huroköltéssel tudod megtenni.
Varrd körbe a bejáratot 0.5 cm-re az anyagok szélétől, mind a vászon, mind a huzat anyagon. Ehhez normál, 2.5 mm-es öltést használj. Tömd ki a szivaccsal – a szivacs darabok kisebbek, mint maga az ágy, így könnyedén be fognak férni, ugyanakkor feszes lesz, és annak is kell lennie! A maradék szivacsot igazítsd a bejárat köré.
A macskaágy varrása utolsó lépéseként fordítsd ki a huzat anyagokat és helyezd őket az ágy belsejébe. Illeszd egymáshoz a sarkokat és létra öltéssel rögzítsd azt.
Varrd össze a párnahuzatokat úgy, hogy hagysz körülbelül 20 cm nyitott részt. Ezen keresztül bele tudod helyezni a párnákat, majd kézzel összevarrhatod a nyílást.

Most már birtokba is veheti a cica!
Bővebben macska fekhely varrás fotók és szabásminta itt

(Á.N.)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .