fbpx
Menü Bezárás

Csősál varrás

Csősál varrás

Csősál varrás céljára megtette az évekkel ezelőtt vásárolt kötött kelme, ráadásul kettő is kijött belőle. A csősál varrás kezdőknek kifejezetten sikeres vállalkozás, a világ legegyszerűbben megvarrható kiegészítője ugyanis a csősál.

Most tehát nézd meg, hogyan varrhatsz te is egy roppant egyszerű csősálat, néhány művelettel. Ha nem tudsz varrni, akkor az alapokat az ingyenes varrótanfolyambó sajátíthatod el, itt. Ez a csősál nem duplafalú, hanem szimpla. Ha dupla falút szeretnél varrni, akkor hasonlóképpen kell eljárnod, mint ennél a derékmelegítőnél.

Csősál varrás előkészítése, a szabás:

A kötött textília teljes szélességét, azaz 150 cm-t használtunk, és 40 cm-nyit vágtunk le hosszában. Természetesen Te ennél hosszabb (magasabb) csősálat is készíthetsz.

Csősál varrás menete:

  1. Színt színével összeforgatva varrd össze a sál két végét de úgy, hogy az alsó rétegből kb. 1,5 cm varrásszélesség kilógjon. (1-2. kép)
  2. Majd nyisd szét az összevarrásnál a sálat, és a kilógó 1,5 cm-t hajtsd rá duplán a kisebbik szélességre (3. kép)
  3. Így varrd végig a varrásszélességet (ott ahol a piros gombostű vonala fut), ezáltal nem fog látszani a varrásszélesség. (4 – 5 -6 kép)
  4. A csősál alját és tetejét háztartási interlock varrógéppel szegtük el, Te ugyanezt megteheted cikk cakk öltéssel vagy overlock öltéssel. Fel is hajthatod, csak akkor ügyelj arra, hogy ne nagyon nyúljon meg az anyag a varrógép talpa alatt. (7 – 8 kép)
  5. Máris tekerheted a nyakad köré! (9-11 kép)

Csősál fotók nagyításához kattints a képre:

Ha kezedben készül el a csősál, küldj róla képet e-mail címünkre. Olvasóink több fotót beküldtek már egyes darabjaikról, pl. itt láthatod őket >>> 🙂

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .