fbpx
Menü Bezárás

Függöny varrás otthon

függönyvarrás otthon

Kreatív és lelket simogató tevékenység a függöny varrás otthon, ráadásul nem is olyan bonyolult, mint azt gondolnánk. Most egy szatén szegéllyel ellátott függöny varrását mutatjuk.

Hogy ne csak sima függöny legyen, ezért ezt a függönyt a felső részen fodorral, a fodor alján és a függöny alján is, a függöny színével harmonizáló szatén ferdepánttal díszítve varrtuk meg. Ha még nem tudsz varrni, akkor kérd az ingyenes varrótanfolyam leckéket , amiből megtanulhatod a legalapvetőbb varrási műveleteket.

Függöny varrás hozzávalók:

Szatén kelme, a függöny szegélyezéséhez, valamint függöny anyag, amit beszerezhetsz méteráru boltban, vagy kilós anyagboltban is. (1. fotó)

Függöny szabása ferdepánttal

A függönyt a függönykarnis szélességének másfélszeresére (vagy kétszeresére) szabd le, a hosszát pedig az ablak hosszához igazítsd, persze a karnistól mérve, és ha pl. 10 cm széles fodrot szeretnél, akkor plusz 10 cm-t adj a kiszabandó függöny hosszához, és így egyben szabd ki a függönyt. A ferdepántokhoz szabj le 4 cm széles szalagokat a szatén kelméből, ferde szálirányban.

Függöny varrás otthon lépésről-lépésre

  1. Varrd fel a függöny felső szélére a ferdepántot, két lépésben – megtanulhatod innen (2. fotó)
  2. Hajtsd a 10 cm-es fodor részt a függöny felső részén a függöny színoldalára, majd a hajtott éltől tűzd le olyan szélesen, hogy a függönyrúd beleférjen. Vagy ha csípteted a függönyt, akkor kb 1 cm-esen. (3. fotó)
  3. Állítsd be a függöny hosszát, a felesleges részt vágd le az aljáról, majd varrd fel a ferdepántot a függöny aljára (4. fotó)
  4. Készen van! Azért, hogy harmonizáljanak a szoba ablakai, ugyanígy készítsd el a függönyt a többi nagyságú ablakra is.

Ahhoz hogy könnyedén meg tudd varrni a függönyt, képes magyarázatot készítettünk, így a fotók alapján segítjük a folyamatot.

Függöny varrás lépéseinek fotói:

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .