Menü Bezárás

Kosztümkabát varrás

kosztumkabát Szigeti Kata

A  kosztümkabát varrás – amire a mai napig büszke vagyok – modellező szakdolgozatom témája volt. “Ruhatárépítés – színpadi igények figyelembevételével” címmel írtam, és egy képzeletbeli színpadi ruhatárat terveztem, és ebből az államvizsgára egy modellt készítettem el (varrtam- szabtam): egy extravagáns kosztümkabátot, a hozzáillő miniszoknyával.

 

Kata

Itt láthatod a rajzát (fotók lejjebb). A megtervezésén és a lerajzolásán túl ki kellett találnom azt is, hogy milyen alkatrészekből szabjam ki a kosztümkabátot ahhoz, hogy a lehető leghitelesebben visszaadja a vonalakat és a fazont, ez alapján készült tehát a kosztümkabát szabásminta.

 

Bélelt kosztümkabát varrás

Ugyanakkor mint minden kosztümkabátot vagy blézert, ezt is bélelni kellett, ráadásul a hátába nem varrhattam sima bélésselymet, hiszen az kilátszana viselés közben. Meg kellett még tervezni azt is, hogy a karcsúsításokat hová, melyik szabásvonalba illesszem… (A Szabás Varázslat videó szabástanfolyamban bemutatom a kabát felépítését, és még néhány fontos dolgot.)

Tudtad-e, hogy a szabásmintádat nemcsak egyféle, hanem többféle módon is felfektetheted az anyagra? Vannak persze fontos szabályszerűségek, amit jó ha ismersz, de ha ezeket tudod, akkor onnantól nem érhet meglepetés.

Mindennek a megoldásához azonban először nekem is meg kellett tanulnom a különböző ruhadarabok szabásminta formáit, karcsúsítási lehetőségeit, no és persze a szabásminta szerkesztést.

 

varrotanfolyam varrás kezdőknek online

Katt a képre:

4 Comments

 1. Varrósziget

  Október 29-én postáztuk az első Szabás Varázs oktatóanyagokat, és Judit másnap ezt írta, legnagyobb örömömre (utólagos engedelmével idemásolom):
  “Kedves Kata!

  Megérkezett a SZABÁS-VARÁZS CD.
  SZUPER.
  Köszönöm.
  Ez tényleg segítség, és nagyon sokat jelent, mert látom is a különböző műveleteket. Gratulálok az ötlethez, és a kivitelezés módjához. Tökéletes.

  K. Judit “

  • Varrósziget

   Kedves Ági,
   a Szabás-varázs egy videogyűjtemény, sok-leírással és más meglepetésekkel (amit később árulok el). Úgy állítottam össze, hogy akkor is érthető és könnyen feldolgozható legyen, ha valaki kötetlen időbeosztásban szeretné tanulmányozni. 🙂 Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..