fbpx
Menü Bezárás

Bőrönd biléta varrással

Bőrönd biléta varrása

Bőrönd biléta varrással tökélyre fejlesztheted utazásod egyediségét. A varrós blogban most megmutatjuk, hogy mi kell a szabásához és a megvarrásához és hogy hogyan készítheted el.

Bár a bőröndökkel, utazótáskákkal együtt kapjuk a rajta lógó információs bilétát, ha újonnan vásárolod, mégis egyedibbé teheted az utazást, ha saját magad varrod meg ezt a kis praktikus darabot. Vagy ha régebbi táskád van, akkor mindenképpen érdemes egy ilyen kis információs bilétával ellátni.

Bőrönd biléta varrással járó alapanyagok:

  • karton anyag;
  • átlátszó fólia, amit papírboltban szerezhetsz be, de Kata egy használaton kívüli, spirálozott iratnak az átlátszó fedőlapját használta e célra;
  • ragasztós közbélés

Bőrönd biléta szabás:

Fotók lejjebb!

Két 15 x 10 cm-es formát szabj ki karton anyagból, valamint az akasztónak egy 8 x 3 cm-es csíkot. (1. fotó) Az egyik karton forma közepére vágj 5×8 cm-es ablakot. A fóliából szintén 15 x 10 cm-es formát szabj, ez kerül az ablakos karton anyag alá (2-3. fotó).

Bőrönd biléta varrása:

  1. Cikk cakk öltéssel varrd rá a karton anyag ablak nyílását a fóliára (4. kép)
  2. Majd a vatelint vasald a másik karton anyag fonákoldalára, és mindkét anyag egyik kisebb oldalát egyszeresen hajtsd be cikk cakkal, ez lesz a biléta nyílása (5. kép)
  3. Készítsd el az akasztót és varrd fel a karton hátoldalára, a nyílás alá (akasztó, övpánt készítés itt, 6. kép)
  4. Fektesd egymásra a két kartont, és varrd körbe cikk cakkal a nyílás kihagyásával. A varratok végeit reteszeld. Csúsztass bele karton papírt, az akasztóba fűzz zsinórt vagy vékony láncot, és már kész is(7-10.kép)

Nagyításhoz kattints a képre:

 

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .