fbpx
Menü Bezárás

Strandtáska készítés

Strandtáska készítés

Nemrégiben használt ruha kereskedésben jártunk, és ugyan már eléggé le voltak fosztva a polcok, mégis rátaláltunk valamire: Kata jó ideje strandtáskát szeretett volna, és hol máshol bukkanhattunk volna ehhez illő vászon anyagra, mint itt. Figyelem! Strandtáska varrás indul:

Ezt a modellt Te is könnyen megvarrhatod, az ingyenes online varrótanfolyamunkban (katt ide, hogy mi ez) megtalálod az alapvető fogásokat hozzá. Mindössze 200 Ft-ért kaptuk meg a két egyforma, élénk mintás anyagot, amit régen függönynek használtak, és legalább még 4 strandtáska kijönne belőle, olyan nagy darab. Kata nagyon egyszerű fazont gondolt ki, ezt Te is könnyedén elkészítheted!

Strandtáska készítés hozzávalói

  • Táskaanyag

  • Fehér bélésselyem bélésnek

  • Egy régebben kapott sporttáska anyag, amiből a táska aljának a megerősítését készítheted

Strandtáska szabás:

A táska szabásmintát duplaszéles anyaghoz készítettük (tehát ez csak a táska egyik fele), varrásszélesség nélkül. Abból indultunk ki, hogy a táska kész alja 15 cm x 50 cm legyen.

Úgy szabtunk, hogy az alsó résznél hajtottuk duplán az anyagot, így az alját nem kellett összevarrni, mert egyben volt. Máshol 1,5 cm varrásszélességet hagytunk a szabásvonalakra.

Kiszabtuk a bélésből és a táskaanyagból is az alkatrészeket, de a bélésre még egy zsebet is szabtunk.

Strandtáska készítés varrással:

  • Varrd össze a táska két oldalát, majd szegd el cikkcakkal a varrásszélességeket (ez esetben tehát ne vasald szét, hanem egy irányba hajtsd el őket)
  • A táska oldalát és az aljának a keskenyebbik (15 cm-es) részét varrd össze mindkét oldalon, majd szegd el.
  • Kifordítva az aljához gombostűzd hozzá a táskamerevítő anyagot, és az alja keskenyebbik oldalához varrd hozzá egyenes öltéssel….

A strandtáska varrás részletes képes leírását és szabásmintáját ajándékba küldjük ehhez az oktatóanyaghoz >>>

Patentot vagy egy harmadik, a táska száján átvetett szélesebb pántot lehet használni a táska összezárásához, de záródás nélkül megfelel a funkciójának :-))

 

Ez is érdekelhet:

1 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .