fbpx
Menü Bezárás

Tolltartó varrás kezdőknek

Tolltartó varrás kezdőknek

A tolltartó varrás nem is olyan bonyolult dolog, főleg, ha még a cipzár varrással sem kell bíbelődnöd. A tépőzár ugyanazt a funkciót látja el, ha jól bele van varrva.

Ha ebből a tolltartóból elkészítesz néhányat, különböző színekben, díszítésekkel, akkor gyermekeid is kiváltságodnak érezhetik majd magukat, hogy akár kéthavonta cserélgethetik tolltartójukat. A megvarrásához kevés varrástudásra van csak szükséged, még varrótanfolyam nélkül, akár ingyenes varrótanfolyamunk leckéinek segítségével is megvarrhatod, és bő háromnegyed óra alatt elkészítheted. Lássuk a varrás menetét:

Tolltartó varrás előkészítése, a szabásminta

Szabj ki egy 22 x 32 cm-es téglalapot és a tolltartó végeihez 2 db, 9,5 cm átmérőjű korongot. Ebben már benne van a varrásszélesség is, ami a korong esetében 1 cm. (1.fotó)

Ezeket szabd ki tehát: Tolltartó fala 1 db, tolltartó végeihez 2 db korong. Szükség van még 15 cm hosszú tépőzárra.

Tolltartó varrás leírás:

  1. Vasald le a rövidebb oldalakat előbb 1 majd 2 cm szélesen (2. fotó)
  2. A levasalt oldalakat tűzd le 0,1 cm szélesen
  3. Varrd fel a tépőzár egyik felét a levasalt és letűzött rész fonákoldalára, a másikat a felhajtás színoldalára (3. fotó)
  4. Varrd rá a korongokra körbe a tolltartó oldalát úgy, hogy a tépőzáras részeket 2 cm-esen lapold át, majd szegd is körbe cikk-cakkal (4. fotó)
  5. Fordítsd ki a tolltartót, és már mehet is az iskolatáskába! (5. fotó)
  6. Akár dísztűzheted is a végeit, 1mm-esen! (6. fotó)

Fotókat lásd lejjebb! Ha megvarrod a tolltartót, és van kedved, hogy viszontlásd a varrós blogon, küldj róla fotót az e-mail címünkre! 🙂

Nagyításhoz kattints a képre:

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .