fbpx
Menü Bezárás

Plüssfigura varrás egyszerűen – repülő mókus

Plüssfigura varrása egyszerűen

A repülő mókus plüssfigura varrás rendkívül egyszerű, körülbelül egy óra alatt elkészíthető, ráadásul pihe-puha és tökéletes alvótárs. Ha szeretnél valami édes, ölelgetni való plüss állatkát varrni gyermekednek, akkor ím a varrás lépésről-lépésre.

Ha még nem tudsz varrni, akkor kérd az ingyenes varrótanfolyam leckéket , amiből megtanulhatod a legalapvetőbb varrási műveleteket.

Repülő mókus plüssfigura varrás, a hozzávalók

Először is vegyük sorra, hogy milyen alapanyagokra lesz szükség a repülő mókus plüssfigura varrása során. Az elkészített plüss körülbelül 30 cm nagyságú.

 • 22 cm világos szürke gyapjú anyag (használhatsz flanelt, vagy nemezelt gyapjú pulóvert is)
 • egy kis darab sötét szürke filc anyag a füleknek és a lábaknak
 • egy kis darab rózsaszín filc anyag az orrnak
 • egy pár 8 mm-es szem
 • fekete hímzőfonal, 30 cm
 • töltelékanyag, 30 g
 • cérna
 • hímzőtű
 • egy kicsi olló
 • kréta vagy jelölő ceruza

Plüssfigura szabásminta és szabás

Szabj ki minden szükséges formát a következők szerint (szabásminta a cikk végén):

A világos szürke gyapjúból: 2 testet, 2 fejet, 2 farkat.

A sötét szürke filcből: 4 lábat és 2 fület

A rózsaszín filcből: 1 orrot

Másolj át minden jelölést a krétával, vagy a jelölő ceruzával és ügyelj arra, hogy fél centiméter ráhagyás van minden olyan darabon, amelyen szükséges.

Repülő mókus plüssfigura varrás lépésről lépésre

Vágd ki őket a folytonos vonal mentén és varrd össze a párokat a szaggatott vonal mentén.

A repülő mókus plüssfigura varrás következő lépéseként elkezdjük felvarrni a további testrészeket, kezdve a farokkal.

 1. Helyezd a megfelelő oldalukkal egymásra a két farkat, rögzítsd gombostűvel, majd öltsd körbe a szabásmintán megjelölt rész szabadon hagyásával. Fordítsd ki a farkat és tömd ki a töltelékanyaggal.
 2. Most az arc következik. Szúrj ki egy-egy pici lyukat a szemeknek egy kicsi olló hegyét használva. Helyezd be a szemeket, rögzítsd őket a hátuljánál az alátétekkel. Huroköltéssel helyezd el az orrot és varrd fel a szájat a fekete hímzőfonallal. Fordítsd át az egyik fület, így egymással szembenézve helyezd el a mókus fején és varrd őket fel a szabásmintán megjelölt helyre.
 3. Itt az ideje, hogy összevarrjuk és kitömjük a fejet. Helyezd a két kivágott darabot egymással szembe és rögzítsd őket egymáshoz gombostűkkel. Varrd körbe a teljes fejet úgy, hogy érinted a fülek szegélyét. Csinálj egy kicsi forgatónyílást a fej hátsó részére és fordítsd ki a fejet.
 4. Tömd ki a fejet és öltsd be a korábban készített lyukat.
 5. Most jön a test. Helyezd el a lábakat a test megfelelő részein – kövesd a szabásminta jelöléseit. Gombostűk segítségével rögzítsd őket. A farkat is helyezd a testre és szintén gombostűkkel rögzítsd azt. Ezután helyezd a második test darabot ennek a tetejére és rögzítsd oda. Varrd körbe a testet forgatónyílást hagyva a nyaknál – ahogyan a minta is mutatja. Fordítsd ki a testet és öltsd össze a rést.
 6. A mintát követve helyezd a mókus fejét a testre és rögzítsd jól, hogy ne mozduljon el. Öltsd hozzá a fejet a testhez a megjelölt ív mentén, a nyak résznél. Érdemes duplán odavarrni, hogy biztosan bírja a strapát.

Bővebben a repülő mókus plüssfigura varrásról és fotók itt.

Á.N.

Ez is érdekelhet:

1 Comments

 1. Méreg Jánosné

  Köszönöm Kata! Nagyon aranyos ez a mókus, biztos meg fogom varrni az unokáimnak. Már több állatfigurát, párnát varrtam nekik. Sajnos nincs lehetőségem képeket felrakni. A tanultakat, és a megküldött szabás és varrás ismereteket folyamatosan hasznosítani tudom. Üdvözlettel: Méreg Ica

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .