fbpx
Menü Bezárás

A balkezes szabóolló

balkezes szabóolló

Balkezes szabóolló létezik! Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert nagyon sokan balkezes létükre a jobbkezes ollóval küzdenek, ami több szempontból sem kifizetődő munka.

Kisebb a választék ugyan, mint a jobbkezes párjukból, de balkezes szabóolló vásárlása sem lehetetlen, és ki is fejtjük, hogy miért olyan fontos, hogy a kezednek megfelelő ollót válaszd.

Ha még egyáltalán nem tudsz varrni, és gondot okoz a varrógép bekapcsolása is, akkor kérd máris az ingyenes online varrótanfolyam sorozatot!

Balkezeseknek balkezes szabóolló kell!

Tudjuk, hogy a balkezeseknek sokszor nehezebb helyzete van. A balkezes szabóolló esetében is igaz, hogy jóval kisebb a választék és kevesebb helyen is lelhető fel, de a megfelelő balkezes szabóolló megtalálása egyáltalán nem lehetetlen feladat. Legalább három jó okot tudunk mondani arra, hogy miért fontos a balkezes szabóolló a jobbkezessel való kínlódás helyett.

Az első pontosan ez is: mert kínlódás. A szabóolló pengéi ugyanis nem szimmetrikusak, a jobbkezes ollót bal kézzel feszegetve pedig a pengék egymástól távolodni fognak ahelyett, hogy funkcionálisan összezáródnának. Ha balkezes szabóolló helyett a jobbkezessel szenvedsz, az ráadásul az anyagot is roncsolni fogja, éppen a fentiekből kifolyólag. Szép, precíz munka helyett csak ügyetlen végeredmény születik. Azt pedig már te is biztos tapasztaltad, ha próbálkoztál ilyennel, hogy borzasztó kényelmetlen. Könnyen bőrkeményedést okozhat, a rossz fejtartás miatt pedig a nyakad is megfájdul egy idő után. Mindezeket figyelembe véve ezerszer jobban megéri egy balkezes szabóolló felkutatása.

Balkezes szabóolló – árak és választékbalkezes szabóolló

A kínálat ugyan szűkebb, de jócskán találni balkezes szabóolló lehetőségeket is. Árban nagyjából 4000 forinttól kezdődően 15000 forintig kaphatóak, és itt is igaz az, hogy érdemes egy kicsivel drágább, de jó minőségű balkezes szabóollóra befektetni, ami aztán éveken át szolgál hűen. Egyes gyártók csak nehézfém verziót készítenek, melyet nehéz tartani, de máshol lehet könnyebb verziókra is bukkanni. Érdemes körülnézni, és ha lehetőség van rá, kézbe is venni a választott ollót, hogy meggyőződj kényelmességéről. A kényelmen túl pedig ne feledd a legfontosabb indokot: a legfontosabb különbség a fordított pengékben rejlik, ami egyben pontos és szép munkád feltétele is.

(Á.N.)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .