fbpx
Menü Bezárás

Derékmelegítő készítés

derékmelegítő készítés

Most egy egyszerű derékmelegítő készítés képes varrás leírását mutatjuk be. A derékmelegítő körkötött kelméből készül, vagyis egy csőszerű anyaggal dolgozunk.

Kezdő varrástudással is bátran nekiállhatsz, az alapokat pedig ingyenes varrótanfolyamunkból sajátíthatod el. A kész derékmelegítő duplafalú, vagyis két anyagréteg veszi majd körbe a derekadat. A hossza kb. 30 cm, a szabni tulajdonképpen szinte nem is kell.

Derékmelegítő készítés szabási művelete:

Ennek a körkötött kelmének a teljes kerülete 60 cm, ami 74 cm-es derékbőségre és 94-es csípőre teljesen jó. Ha neked szélesebbek a körméreteid, akkor keress olyan anyagot, aminek a körmérete legalább 70 – 80 cm.

Tehát a kelméből 60 cm hosszúságúra van szükség, és ezt félbehajtva kapjuk meg a kész derékmelegítő 30 cm-es hosszúságát.

Ha háztartási varrógéppel varrod a derékmelegítőt, akkor rugalmas öltésű programot válassz, és egyenes öltéshez sztreccs varrógéptűt. Ha nincs rugalmas varrású programod, akkor jó a cikk-cakk is.

Derékmelegítő készítés varrás lépései:

  1. Képzeld el, hogy a derékmelegítő két nyílása egy-egy hulahopp karikának felel meg. Ezt a két „karikát” illeszd össze egymással szemben, és gombostűzd meg körben. (2. kép)
  2. Varrd össze a két nyílást, de hagyj rajta kb. 5 cm-es forgató nyílást! (3.kép)
  3. Fordítsd ki a derékmelegítőt a nyíláson keresztül  (4-5. kép)
  4. Varrd össze kézzel vagy géppel mm-esen a forgatónyílást, immár színoldalon (6-7-8. kép)
  5. Készen is van (9-10-11. kép)

Nagyításhoz kattints a képre:

Küldj fotót!

Ha kezedben készül el a derékmelegítő öv, küldj róla képet e-mail címünkre.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .