fbpx
Menü Bezárás

Derékmelegítő varrás

derékmelegítő varrás

Egyszerű fazonú derékmelegítő varrás már szerepelt itt a varrós blogban, most álljon itt egy nem túl bonyolult, de annál különlegesebb és divatosabb modell, egy szőrmés aljú derékmelegítő, amit kezdő varrás tudással is bátran el lehet készíteni!

Kata ehhez a szőrmés aljú derékmelegítőhöz, mint ahogyan az előző derékmelegítő varráshoz is, rugalmas, kötött kelmét használt, és ami különlegessé teszi, az az aljára varrt műszőrme. A mostanában divatos szőrös mellények, kabátok, kapucnik tökéletes kiegészítője lehet, vagy önállóan is megállja a helyét. A varrás alapokat megtanulhatod ingyenes varrótanfolyamunkból, további praktikákat pedig ebből a varrótanfolyamból

Szőrmés derékmelegítő varrás szabásminta:

Ez a derékmelegítő duplafalú, a hossza kb. 30 cm. A szabás pedig ugyanaz, mint az előző bejegyzésben, de ehhez most egy 7 cm széles műszőrme csíkot is szabj, aminek a hossza megegyezik a csípőkerületeddel.

Tehát szabj ki egy 60 x 60 cm méretű formát a kötött kelméből (01 kép), ezt félbehajtva kapod meg a kész derékmelegítő 30 cm-es hosszúságát. (A profi szabásról itt találsz bővebb infót) A kiszabott alkatrész már tartalmazza a varrásszélességeket is, ami most 0,5 cm, mert háztartási interlock géppel varrtunk. Egyéb tudnivaló a derékmelegítő varrás technikai részleteiről ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Szőrmés aljú derékmelegítő varrás lépései:

  1. Varrd össze a műszőrme két végét (2-3 kép)
  2. Varrd össze a derékmelegítő oldalát ugyanúgy, ahogyan az előző bejegyzésben leírtam, így egy csőszerű, két végén nyitott képződményt kapsz. (021. kép)
  3. A kifordított derékmelegítő egyik nyílására körben gombostűzd fel a műszőrmét (4.)
  4. Majd varrd rá (5.)
  5. Így néz ki színoldalról eddig (6)
  6. Fordítsd vissza, fonákoldalról dolgozunk továbbra is, és most a derékmelegítő szabad nyílásához gombostűzd hozzá a műszőrme másik szélét, színoldalukkal szemben (ugyanazon az elven, mint az előző bejegyzésben a derékmelegítő két nyílását) (7 -8. kép)
  7. Varrd össze őket, de hagyj rajta kb 5 cm-es forgató nyílást!(9.kép)
  8. Fordítsd ki a derékmelegítőt a nyíláson keresztül és rendezd az összevarrás vonalát alulra úgy, hogy a szőrme teljes szélességében kívülre essen. (10-11)
  9. Kézzel varrd össze a nyílást, és varrd oda néhány helyen belülről a derékmelegítő falát a műszőrméhez (12)
  10. Készen is van (13-16 kép)

Derékmelegítő varrás képek nagyításához kattints az adott képre!

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .