fbpx
Menü Bezárás

Rolós sötétítő függöny varrás

Rolós függöny varrás sötétítőnek nagyszerű megoldás, most egy olyan fazont varrhatsz, amihez karnis sem kell. Képes varrás leírással könnyedén megvarrhatod.

Mit lehet tenni, ha karnis nélküli sötétítő függönyt szeretnénk, és adott egy bambuszroló? Hogyan varrhatsz karnis nélküli függönyt? Ilyen esetben sokszor nem is az számít, hogy végeztél-e valamilyen szintű varrótanfolyamot, hanem a találékonyságunk, kreativitásunk.

A függöny varrás ezen formája kezdőknek is bátran ajánlható, az alapokat megszerezheted az ingyenes varrótanfolyam leckéiből, ám később szükséged lesz az azonnali varrástudást adó Varrás Kezdőknek varrótanfolyamra is.

Az itt leírt függöny elkészítésének története az volt, hogy az egyik üvegajtó előtt volt egy bambuszroló, ami önmagában nem sötétített kellőképpen, ráadásul nem volt elég hosszú. A feladat az volt, hogy megoldjuk az ablak sötétítését anélkül, hogy még egy függönykarnist kelljen felszerelni.

Ilyen volt, és ilyen lett:

Sötétítő függöny varrás szabási művelete

Nem hagyományos függönyt varrtunk, hanem a bambuszroló működését használtuk ki, és készítettünk hozzá egy sötétítésre alkalmas függönyt.

Kiszabtunk egy, a roló szélességével megegyező sötétítőnek alkalmas textíliát, jóval hosszabbra hagytuk, és ezt rádolgoztuk a bambuszrolóra úgy, hogy mindkét anyagot (bambusz és textil) együtt lehessen fel és lefelé mozgatni.
Lemértük az üvegajtó szélességét és hosszát, és elegendő volt duplaszéles sötétítő függöny anyagból egyszer a mért hosszt (ráhagyásokkal) megvásárolni.
Miután beszereztük a célnak megfelelő anyagot, hosszában ketté vágtuk, és ezzel a két résszel dolgoztunk.

Sötétítő függöny varrás lépései:

1. Szegd el az anyagot, majd egyszeresen hajtsd be a függöny oldalait és felső szélét, kivéve az alját

2. …

Ennek a függönynek a részletes leírását, képes magyarázatát ehhez az oktatócsomaghoz küldjük el ajándékba.Kap

Ez is érdekelhet:

1 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .