fbpx
Menü Bezárás

Varrás kezdőknek: távirányító textiltartó

Varrás kezdőknek: távirányító textil tartó varrása

Varrás kezdőknek is: távirányító textil tartó varrása képes varrás útmutatóval. Ha elég ügyes vagy, fél óra alatt is elkészítheted ezt a távirányító textil tartót.

Mindig szanaszét hagyjátok a távirányítót a nappaliban? Azt sem tudjátok, melyik mihez tartozik: dvd lejátszóhoz, tévéhez, hifi-hez? Segíts hát magadon és varrj távirányító textil tartót. A tartó mindkét oldalába tehetsz távirányítót, és fotel vagy az ágy karfájára akaszthatod.

Örömtelibb a varrás kezdőknek is, ha egy ilyen darabbal kezdik, a komolyabb varrnivalók előtt. Az ingyenes varrótanfolyam leckék elegendő tudást adnak eme praktikus használati eszköz megvarrásához! Lássuk, hogyan is varrhatsz Te is hasonlót (képes leírás a lap alján):

Távirányító textil tartó méretei:

Az egész kész mérete 50 x 22 cm (szabáskor ehhez jön még a varrás szélesség), az így kapott téglalap mindkét oldalán található egy-egy nagy rekesz, egymással szemben. A tároló így két nagy rekeszből áll, mindegyik még egy-egy részre van osztva függőlegesen. A mélységük egyenként 15 cm.

Távirányító textil tartó szabásminta:

Szabd ki az 50 x 22 cm-es négyzet alapot + varrás szélességet, ami a tároló alapja

A két rekeszt 22 cm szélesre szabd (+ varrásszélesség), a magasságuk 15 cm + vsz lett. (1. kép)

Varrás kezdőknek, a távirányító textil tartó képekben:

  1. Elsőként hajtsd be a két rekesz felső szélét és szegd el. Ehhez cikk cakk és egyenes öltéseket használj. (2.kép)
  2. A két rekesznek való textilrészt gombostűzd az alsó szélüknél a téglalap alakú alapra úgy, hogy képezz bőségeket, és a két szélét behajtva, hagyd keskenyebbre. (Így lehetett bőséget képezni 3 – 4. kép)
  3. A két rekeszt oszd két részre, és válaszd el őket azzal, hogy egyenesen végigvarrsz rajtuk, majd a rekeszek oldalait is levarrod. (5-6 kép)
  4. A tároló rekeszek alját cikk cakkal varrd le (7.kép)
  5. A tároló alapot cikk cakkozd körbe, majd egyszeresen behajtva varrd le. (8-9. kép)

Légy kreatív!

Használd a fantáziádat, varrhatsz olyan tárolót is, amin még több részre osztott rekesz van. Akár díszítheted figurákkal is a tartót, vagy az egyes rekeszeket is csinálhatod más-más színből, anyagból, így biztosan nem csak egy egyszerű távirányító tartót készítesz, hanem mutatós lakásdekorációt!

Fotók nagyításához kattints a képekre:

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .