fbpx
Menü Bezárás

Tyúkos kenyértartó varrása kezdőknek

kenyértartó-varrás-kezdőknek-tyúk

Egy tyúkos kenyértartó varrása következik, ami nagyon kedves éke lesz konyhádnak. Ezzel a kenyértartóval garantáltan feldobhatod az étkezések hangulatát, és garantáltan ilyet szeretne majd varratni veled mindegyik szomszédasszonyod.

Ez a kenyértartó speciálisan bélelt, ha úgy érzed, bonyolult lenne, ne add fel, inkább pihentesd 1-2 napig, és aztán vedd elő újra. Az ingyenes online varrótanfolyam leckék segítenek, ha még nem értesz semmit a varráshoz.

Tyúkos kenyértartó varrása, a hozzávalók:

(Lásd lent: kenyértartó szabásminta)

Sárga apró mintás vászonból: 2 db törzs, piros apró mintás anyagból: 2 db csőr, 2 db taraj, 2 db szakállka, 2 db szárny.  Fehér bélésből: 2 db törzs, 2 db szárny, vatelinből: 2db törzs, 1 db csőr, 1db taraj, 1db szakállka, 2 db szárny, 2 db fekete füles gomb. Gumi a kosár aljának összehúzásához, hossza a kosár aljának méretétől függ.

A kenyértartó kész méretei:
Magassága (a taréjnál) 36 cm, a szárny 21,5 cm széles és 12,5 cm magas. A taraj 6 cm, csőr: 7,5 cm, a szakállka: 9,5 cm.  Alja szélessége kb. 20 cm, a gumizás 55 cm-re húzza össze alul. A kenyérkosár alsó kerületi mérete: 50 cm.

Tyúkos kenyértartó varrása, a szabásminta:

A szabásminták a varrás szélességet (kb. 0,5 – 1 cm) nem tartalmazzák. A szárnyat a törzs mintájáról kell kimásolni, de rá kell ráhagyni, hogy a szárny takarja a kivágást. A tyúk szárnyának  kivágása 18 cm széles és 7 cm magas. (Fotó: szabásminták 1-2, kiszabva: 1. fotó)

Tyúkos kenyértartó varrása:

1. Varrd az alkatrészek alá keskenyen a vatelint, tarajon, csőrön, szakállon. (2. kép)
2. Varrd össze a taraját, csőrt, szakállkát és egyenlítsük le, csípd be, hogy szebben kiforduljon. Forgasd ki, majd az alsó részükön rögzítsd össze. (3. kép)
3. Varrd össze a szárnyakat és forgassuk ki. (4. kép)
4. Dísztűzd le a szárnyakat, 0,5 cm varrásszélességgel, és rögzítsd össze a forgató nyílást úgy, hogy kis bőséget tolunk a színes felső lapba. (5. kép)
5. Rögzítsd a törzs alá is a vatelint, a szárnyrészt pedig vágd ki úgy, hogy varrásszélességet hagyjunk rá, a varrás a jelölésen lesz majd, tehát. (6-7. kép)
6. Varrd körbe a szárny kivágást a béléssel, tehát a jelölésen, és csípd be a sarkokon, és az íveknél. (8-9. kép)
7. Forgasd át a bélést, a fonák oldalra, igazítsd ki és dísztűzd le körben, 0,5 cm szélesen. (10-11. kép)
6. Rögzítsd a taraját, csőrét, szakállkát a fejrészre a mintán jelölt helyekre. Ügyelj arra, hogy az íveket a fej formájához igazítsd. (12-13. kép)

A tyúk kenyértartó 2. rész itt található!

Nagyításhoz kattints a képre:

Ez is érdekelhet:

5 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .