fbpx
Menü Bezárás

Karácsonyfadísz gyöngyből és szalagból

karácsonyfadísz gyöngyből és szalagból

A karácsonyfadísz gyöngyből és szalagból is készülhet, és ha már annyira kevés időd van, hogy a varrógéphez sem tudsz leülni, akkor ez a dísz kisegít a karácsonyi készülődés hajrájában. Most egy varrótanfolyam nélkül is elkészíthető karácsonyfadíszt mutatunk be.

A varrós blogban már sokféle karácsonyfadísz képes varrás leírása segített ötletet adni, hogy mi is kerüljön a fára, ezek között is van egy, ez a flitteres karácsonyfadísz készítés útmutató, ami szintén nem igényel sem varrás tudást, sem varrótanfolyamot.
Ettől függetlenül arra buzdítunk, hogy kezdd el a varrás alapokat megtanulni, az ingyenes varrás leckék segítségével szinte azonnal elsajátíthatod a varrógépműködést.

Képes útmutatónk segítségével most egy fenyőt formázó gyöngy-szalag karácsonyfadíszt készíthetsz el. Ezt a díszt egy régebbi varrótanfolyamunk résztvevői kapták egy kedves csoporttárstól, aki az utolsó alkalomra hozta el az általa készített karácsonyfadíszeket.

Karácsonyfadísz gyöngyből és szalagból – a hozzávalók

Legalább 25 cm-nyi szalag, ami lehet csillogó, vagy szatén is, és a rövidáruboltban kaphatod meg, ezen kívül 8 db kisebb méretű gyöngy, valamint gyöngyfűző tű, vagy sima kézi varrótű, valamint erősebb cérna, ami egyben a karácsonyfadísz akasztója is lesz. Ha az ábrán láthatónál hosszabb fenyőt szeretnél, akkor több, vagy nagyobb gyöngyöt szerezz be, és ekkor értelemszerűen hosszabb szalagra lesz szükséged.

Így lesz karácsonyfadísz gyöngyből és szalagból:

  1. Fűzd a cérnába a legalsó gyöngyöt, és helyezd a közepére.
  2. Hajtsd ketté a cérnádat úgy, hogy az elsőnek felfűzött gyöngy legyen legalul
  3. Hajtsd meg a szalag egyik végét olyan szélesre, amilyenre szeretnéd a fenyődísz alját, és cérnádat duplán fűzd át rajta, és fűzz fölé egy újabb gyöngyöt.
  4. Ezt ismételgesd addig, amíg el nem fogy a szalag vagy a gyöngy. Ügyelj rá, hogy a szalagból mindig rövidebb szakaszt hajts meg.
  5. A fenyő dísz végét egy gyönggyel zárd le, ami lehet kisebb is és átlátszó, és készen is van!

Mivel ezt a díszt ajándékba kaptuk, ezért a végeredményről mutatunk fotókat:

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .