fbpx
Menü Bezárás

Varrótanfolyam top varrással

Varrótanfolyam top varrással

Ügyesebbek varrótanfolyam nélkül is próbálkozhatnak a  top varrással. Első lépéseként kereshetsz egy régi, megunt, trikó szerű topot, amit könnyedén átalakíthatsz. A varrás nagyon egyszerű volt, a top elejét díszítő fehér betétrészt is egyszerűen megvarrtuk.

A nyári szezon sokat használt ruhadarabja lehet ez az egyszerű de mutatós top. Megvarrásához segítséget nyújthat az ingyenes varrótanfolyam. Varráskor cikk-cakk öltéseket is használunk.

Top varrás hozzávalók:

Egy régi, elasztikus kelméből varrt póló (2. kép), vagy elasztikus pamut vagy szintetikus duplaszéles anyagból 30 cm hosszú. A fehér részhez 15 cm x 30 cm. A nyári top kész hossza 25 cm.

Top szabás, varrásszélességgel együtt:

Fotók lejjebb!

Szabáshoz támpontot adhat egy, már meglévő, ugyanolyan top, a fotón méregzöld színben. (1. kép) A meglévő ruhadarab alapján történő szabást ebből az online varrótanfolyamból tanulhatod meg.

A régi trikó elejéből szabtuk ki az eleje részt, ami duplafalú lesz. Ehhez 40 cm hosszú, 30 cm széles részt kell kiszabni, amit szélességében hajts félbe, és az lesz a top alja. Ehhez fogod hozzávarrni a fehér betétrészt, amihez Kata a 3 doboznyi anyagai között keresett egy fehér kötött, elasztikus kelmét. Ebből 15 x 30 cm-t szabot, amit szélességében félbehajtva használt, a hajtás lesz a top elejének felső széle. (3. kép)

A trikó háta részéből szabtuk  a top hátát, azaz 28 x 30 cm-t (előbbi a hossza, utóbbi a szélessége).  (4. kép). Eleje és háta rész kiszabva egyben (5. kép)

Top varrás lépésekben:

  1. Varrd hozzá a fehér rész mindkét szélesebbik oldalát a top eleje részhez. Kata háztartási interlock varrógépet használt, amit helyettesíthetsz háztartási cikk cakkal vagy overlock öltéssel! (6-7. kép)
  2. Hajtsd készre az elejét (8. kép)
  3. A hátarész alját és felső szélét hajtsd be kb. 1-1,5 cm-esen ikertűvel (9-10.kép)
  4. Majd a hátát és az elejét színt színnel szembefordítva varrd egymáshoz (11.kép)
  5. Készen vagyunk! (12-13 kép)

Nagyításhoz kattints a képre:

 

Ez is érdekelhet:

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .