fbpx
Menü Bezárás

Szoknya bélés bevarrása

szoknya bélés bevarrása

A szoknya bélés bevarrása mindig problémás, de most mutatunk egy nagyon egyszerű módot, amivel neked is sikerülhet. Egy miniszoknyát alakítottunk át béleltté úgy, hogy a szoknya bélés bevarrása szinte gyerekjáték volt.

Ezt a bélés bevarrás módot akár ide kattintva ingyenes online varrótanfolyam leckéink alapján is megvalósíthatod, melyeket otthonról végezhetsz el.

Adott volt Kata szoknyája, egy kötött, télies hatású miniszoknya, de az anyaga nagyon vékony volt a téli hideg, fagyos időjáráshoz. Ezért gondoltunk egyet, és bevarrtunk egy bélést a derékrészéhez.

Szoknya bélés anyag

Mivel a szoknya alapanyaga kötött és némileg rugalmas, ezért bélés anyag gyanánt is rugalmas kelmét választottunk, fekete színű dzsörzét. Hogy mit tud a dzsörzé, arról anyagismeret tanfolyamunkból tudhatsz meg többet.

Szoknya bélés anyag szabása:

Az alap szoknya egyszerű szabású, az eleje és a háta is egy részből szabott, és a gumis derék is egyszerű szabást igényelt, ezért a bélést az alapszoknya formája után egyszerűen szabtuk ki:

1) az elejével és hátával egybefogott, és így félbehajtott szoknyát ráhelyeztük a duplán hajtott bélésanyagra,
2) és a varrás ráhagyások figyelembevételével körbevágtuk, ez lett a szoknya bélés eleje. Ezután kiszabtuk a bélés háta részét is, az eleje alapján.

Jelen esetben nem hagytunk varrásszélességet egyik bélés oldalán sem, mert a bélésünk rugalmas kelme.

3) Az alapszoknya derekába a gumi egyszeresen visszahajtott gumiházba volt fűzve, és a terv az volt, hogy kibontjuk a gumiházat, és ahhoz varrjuk hozzá a bélés derekát, ezért a bélés derékrészét 2 cm-rel a szoknya kész derékvonala alatt vágtuk el.

4) A bélés alja mindig rövidebb, mint a szoknya kész hossza, ezért a bélésből kb. 4 cm-t levágtunk.

Szoknya bélés bevarrása lépésről lépésre

Mi többnyire interlockkal varrtunk, de a cikk-cakk öltés is megfelel

1) Varrd össze a bélés két oldalát
2) Bontsd ki a gumiházat
3) A gumiház szélét és a bélés derékvonalát átlapolással varrd egymáshoz, cikk cakk öltéssel (a gumi befűzéséhez ne felejts el nyílást hagyni)
4) Varrd vissza egyenes öltésekkel a gumiházat
5) Fűzd be a gumit és varrd készre a gumiházat
6) Szegd el a bélés alját
A szoknya alapformáról, a kiszabás folyamatáról tanulhatsz többek között a szabás online varrótanfolyamunkban, részletekért kattints a képre:

Szoknya bélés bevarrása fotók nagyításához kattints a képekre:

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .