Menü Bezárás

Szoknya varrás

szoknya varrás

Szoknya varrás kezdőknek

A napokban szert tettünk egy csinos nyári felsőre, de nem volt hozzá passzoló nyári szoknya. Nem volt más hátra: nyári szoknya varrás, a lehető legegyszerűbben. Ráadásul úgy, hogy azt kezdő varrás tudással is könnyen meg lehessen varrni. 

ingyen-varrotanfolyam-banner

Kata keresett a felhalmozott méteráru készletében egy sötét szürke, már-már fekete színű kötött dzsörzé anyagot, és ez kínálkozott a legjobb megoldásnak a nyári szoknya varrás elkezdéséhez. A szoknya varrása olyan egyszerű, hogy akár az ingyenes varrótanfolyamból is elsajátíthatod a szükséges lépéseket.

 

Szoknya varrás hozzávalók

(fotók lejjebb)

1. A szoknya szabásmintához keress nyári dzsörzét vagy finom, könnyű kelmét, és nem kell, hogy nagyon rugalmas legyen! Hogy miért? Mindjárt mondjuk!  Ehhez a fazonhoz elegendő duplaszéles anyagból 80 – 90 cm hosszúságnyi.
2. Kb másfél cm széles fekete gumi a derékba

 

Szoknya szabásminta

 

A szoknya szabásmintához egy, már elkészített szabásmintát használt Kata, ami speciális körcikk formából állt össze. Ilyet Te is könnyedén készíthetsz magadnak, a részletes magyarázatot itt, ebben találod meg.
Az anyagot úgy hajtottuk, hogy a szoknya ferde szálirányban legyen kiszabva, ezáltal a csípőn keresztben kissé rugalmas lesz, és az esése is nagyon szép marad. (1. kép) Ráadásul – homokóra testalkatúaknak vagy keskeny csípőjűeknek –  így cipzárt sem kell bele varrni!
Tehát hajtsd a duplaszéles anyagodat ferde szálirányba, és tedd rá a szabásmintát, (ami a negyed szoknya területe) majd rajzold fel szabókrétával a szoknya formát az anyagra. Végül szabd ki a szoknya szabásminta alapján. 2-3 kép)

 

Szoknya varrás

1. Varrd össze a szoknya oldalait (ha interlock gépet használsz, akkor ez a gép varrás közben levágja a varrás szélességet, és el is szegi azt, így nincs szükség más műveletre)
2. Varrd össze a gumit körben, majd varrd a szoknya derekának a fonákoldalára cikk cakkal vagy lock öltéssel (4. kép)
3. Hajtsd be egyszeresen a fonákoldal felé a gumit, és kívülről erősítsd meg hosszában a gumi helyét néhány ponton, rövid szakaszon, egyenes öltésekkel – készen van a derékrész (5. kép)
4. Hajtsd fel a szoknya alját, Kata ikertűkkel varrta, ez az egyik legmegfelelőbb módja a rugalmas kelmék alja felhajtásának. Ikertű használat megtanulása itt. (6. kép)

 

varrotanfolyam varrás kezdőknek online

 

Fotók (nagyításhoz katt a képre):

 

Kapcsolódó cikkek:

Még több szoknya varrás

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..