fbpx
Menü Bezárás

Telefon tok varrás az ősz színeiben

telefon tok varrás

Itt van még egy variáció mobil telefon tok varrás leírásra. A mobil telefon tok anyaga bársony, színe mély barna, és béleltük, így ősszel tökéletes kiegészítője a női táskának is.

Működése sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik! Ha mégis szükséged lenne egy kis erősítésre, akkor a varrás alapokat megtanulhatod ingyenes varrótanfolyamunkból.

Telefon tok varrás első lépése a szabásminta és a szabás

Szabj ki téglalap alakú alkatrészeket, a saját telefonod méreteit használd: mérd le a telefon hosszát, és szélességét, és adj hozzájuk 3 cm-t, ezekben már benne vannak a varrásszélességek is. Az így kapott méretek alapján szabd ki az alkatrészeket. A varrásszélességed 1,5 cm. Ezeket szabd ki tehát (1. kép): külső részből 2 db, termo bélésből 2 db, ragasztós közbélésből 1 db (a lyuk erősítéséhez), szalagból: 32 cm hosszú, szalagvég díszítő saját anyagából kb. 5 x 10 cm.

Telefon tok varrás leírás:

  1. Ragaszd be a tok főanyagát fonákoldalról, ide készíted majd el a lyukat, amin a kihúzópánt kibújik (2. kép)
  2. Készíts gomblyukat rá a szalag szélességének megfelelően, vagyis úgy, hogy kiférjen rakta a szalag (3. kép)
  3. Varrd össze a termo bélést úgy, hogy hagyd meg egyik keskenyebbik oldalát nyílásnak, és az oldalán is hagyj egy kb. 4 cm-es kiforgató nyílást (4.kép)
  4. Varrd össze a tok bársonyból szabott oldalait is majd fordítsd ki, és próbáld bele a telefont (5.-6. kép)
  5. Fordítsd vissza a főanyagot, és varrd össze a kifordított béléssel a benyúlási nyílás vonalán úgy, hogy a szalag egyik végét is belevarrod: a szalag végét a lyuk nélküli bársony anyag oldalára rögzítsd, és kiforgatáskor igazítsd a főanyag és a bélés közé. Így megkerüli a bélést és a lyukon keresztül bújik kívülre! Amikor a benyúlási vonalat varrod össze, akkor a bélés és a bársony nyílásai is színoldalukkal szemben fekszenek egymásra (7. kép)
  6. Fordítsd ki a tokot a 4 cm-es forgatási nyíláson át és igazítsd a bélés és a bársony közé a szalagot (8-9 kép)
  7. Varrd fel a szalag végére a díszítő anyagot (91.kép)
  8. Varrd össze kézzel vagy géppel mm-esen a 4 cm-es forgatónyílást

Ha kedved van, hímezhetsz is rá 🙂

Küldj fotót!

Ha megvarrod a tokot, küldj róla képet e-mail címünkre. Olvasóink több fotót beküldtek már egyes darabjaikról, pl. itt láthatod őket >>> 🙂

Nagyításhoz kattints a képre:

Ez is érdekelhet:

1 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .