Menü Bezárás

Varrótanfolyam: fésűtartó képes varrás leírás

Varrótanfolyam fésűtartó varrással

 

Képes varrótanfolyam sorozatunk nem nélkülözheti a fésűtartó varrás lépéseit, annál inkább sem, mert nem kell tovább keresgélni a fésűket, ha ilyen csinos tartóban is helyezheted el őket.

A fésűtartót hasonlóan varrtuk meg, mint a textiltárolót, és egy kis csipkével díszítettük.
Ha még nem ismered a varrás fortélyait, akkor akár ingyenes online varrótanfolyamunk leckéivel is felkészülhetsz a varrásra. Az otthoni Varrás Kezdőknek 1 varrótanfolyam leckéi alapján pedig azonnal nekiállhatsz a bonyolultabb dolgok varrásának!

Lássuk, hogyan kell dolgozni:

 

Varrótanfolyam képekben: a fésűtartó szabásmintája

Fotók lejjebb!

Szabj ki 2 db 41 x 32 cm nagyságú vászonanyagot a hátlaphoz, egy 41 x 21 cm nagyságú anyagot a zsebhez, és két 10x 3 cm nagyságú akasztót a fülekhez.
Vatelinből egy db 41x 32 cm nagyságút a hátlaphoz, és szükség lesz még 41 cm hosszúságú csipkére. (1. fotó) Láthatod, hogy a szabás roppant egyszerű, és ha tovább olvasol, kiderül, hogy a varrás kezdőknek is szinte gyerekjáték.

 

Varrótanfolyam képekben: a fésűtartó varrás lépései

1. Jelöld be krétával, vagy szappannal a steppelés vonalait (kb. 3 cm távolságban), majd steppeld az egyik hátlap alá a vatelint (2. kép)
2. Készítsd el az akasztófüleket (hogy hogyan, azt itt írtam le), majd rögzítsd az anyag szélére úgy, hogy majd az összevarrás eltakarja. (3. kép)
3. A zseblap egyik hosszabbik oldalát szegd be kétszeresen, majd varrd fel a csipkét a szélére (4. kép)
4. Varrd fel a zseblapot a steppelt hátsólapra a három be nem szegett oldalán, majd varrd le a zsebek közötti elválasztást. (5. kép)
5. A steppeletlen hátlapot fordítsd szint színnel szemben a zseblapos, steppelt részre, és körben 1 cm varrásszélességgel varrd össze, alján 8-9 cm széles forgatónyílás kihagyásával. (7. kép.) Vágd le a sarkokat és forgasd ki, majd vasald le és tűzd le körben 0,1cm szélesen. A forgatónyílást varrd össze a tűzéssel egyszerre.
7. A kész fésűtartó fésűkkel, holmikkal (8. kép)

 

varrotanfolyam varrás kezdőknek online

Nagyításhoz katt a fotókra:

 

 

Kapcsolódó cikk: Textil tárolók varrása >>>

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..