fbpx
Menü Bezárás

Varrás kezdőknek alapgyakorlatok

Varrás kezdőknek alapgyakorlatok

Akár egy csinos ruhát, akár mutatós díszpárnákat vagy egy praktikus táskát szeretnél elkészíteni, a varrás kezdőknek összeállított alapgyakorlatai megkerülhetetlenek lesznek. Szerencsére mindezt most kényelmesen, otthonról, online formában is elérheted.

Ha még egyáltalán nem tudsz varrni, és gondot okoz a varrógép bekapcsolása is, akkor kérd máris az ingyenes online varrótanfolyam sorozatot!

Varrás kezdőknek motiváció

Legyen motivációd akár az, hogy az apró igazításokat, mint amilyen a nadrágfelhajtás el tudd végezni, vagy az, hogy te magad készítsd ruháidat vagy a lakás dekorációit: a varrás kezdőknek alapgyakorlatai mindenképp az első lépcsőt jelentik.

A nők nagy részében életük során többször is felmerül, hogy jó lenne megtanulni varrni. Ha eddig még bizonytalankodtál, akkor eláruljuk azt is, hogy a fentieken túl a varrás és a hozzá hasonló kézműves tevékenységek jó hatással vannak a kreativitásra és megnyugtató, relaxáló hatással is bírnak.

Varrás kezdőknek alapgyakorlatok – egy jó kiindulás

Ajánljuk figyelmedbe A varrás alapjai című ingyenes, online tanfolyamot, mely pontosan a varrás kezdőknek hasznos alaplépéseit tartalmazza. A tananyag lépésről lépésre, fokozatosan jut el a legegyszerűbb fogásoktól az egyre bonyolultabbakig, és jó összefoglalást ad a gyakorlatokról, melyek minden varrás alapját képezik. A tanfolyam a következőket tartalmazza:

  • A varrógép felépítése, használata, befűzése, és az orsózás menete a legaprólékosabb részletekig
  • Tűméretek
  • Anyagtípusok, anyagválasztás
  • Varrógép hibák és azok orvoslása
  • Egyenes varrás
  • Varrás eldolgozása
  • Ráncolás és gomblyukvarrás

Mindegyik fejezet egy-egy gyakorlati feladattal zárul, ami rögtön lehetőséget ad a technika tényleges elsajátítására.

Így gyakoroljuk többe között a varrógép befűzését, az orsózást, az egyenes varrást, gombostűzést, ráncolást, gomblyukvarrást.

Varrás kezdőknek online formában

A varrás kezdőknek otthoni, internetes módja az alapgyakorlatok megismerésének legkényelmesebb és legrugalmasabb módja. Az időt és a helyet te választod meg, és annyit foglalkozol egy-egy technikával, amennyire szükséged van. A varrás kezdőknek fontos alapgyakorlatait nem lehetne csupán leírásokból megtanulni, a kezdeteknél nagy szerepe van a szemléletességnek, amit ez esetben magyarázatokkal ellátott ábrák biztosítanak. Megfelelő gyakorlásmennyiséggel és szorgalommal ezek a lépések könnyedén elsajátíthatók bármiféle kiemelkedő kézügyesség nélkül is. Ha pedig már végigértél a varrás kezdőknek szánt első fejezetén, további gyakorlatokat és videókat találsz a Prémium varrás kezdőknek online varrótanfolyamban!

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .