fbpx
Menü Bezárás

Szabóasztal házilag fillérekből

szabóasztal házilag

Szabóasztal házilag? Ráadásul összecsukható? Mutatom, mire van hozzá szükséged! Ez a szabóasztal kis lakásban is jól elfér! Ha kevés a helyed, és az étkezőasztalt nem szeretnéd szabásra használni, akkor ez az ötlet neked szól!

Kicsi a lakás, és az étkező asztalt nem szerettem volna szabásra használni, mert macerás: lepakolni az asztalról, aztán felpakolni a szabáshoz szükséges kellékeket, anyagot, mérőszalagot, ollót… Majd a végén minden szabász dolgot lepakolni, és vissza az étkező asztal kellékeit. Az volt a célom, hogy külön bejáratú aszatlom legyen, amit csak szabásra használok. Ja és persze férjen el összecsukva a lakás valamelyik zugában.

Szabóasztal házilag: az alkatrészek

Hobbi szabóasztalokat nem igazán lehet rendelni, ha mégis van valamiféle összecsukható, akkor az meg nem túl pénztárcabarát… Összecsukható étkezőasztal pedig sokféle van, de egyik sem nyerte el a tetszésemet szabászasztal céljára. Az internetet böngészve felfedeztem a munkaasztalokhoz használatos bakokat. Ezek között vannak olyanok, amik fából készültek, egyből megnyerték a tetszésemet. Ezekből kettőt kell beszerezni, és erre lehet ráfektetni egy asztallapot, amin aztán lehet barkácsolni, szabni, kézműveskedni.

A szabóasztal lábai

Forrás: Bauhaus

Én a legegyszerűbb fabakot választottam, ilyet több webshop is forgalmaz. Darabja 2990 Ft volt akkor, és a Bauhaus kínálatából rendeltem ezt >>>. Kettő kell belőle, tehát 5980 Ft + szállítási költséget fizettem, összesen 7470 Ft-ot. Pár napon belül meg is érkezett, azonban az egyik fabak hibás volt. Az ügyfélszolgálat profin tette a dolgát és 2 napon belül máris landolt a csere fabak.

A szabászasztal lapja

Következett az asztallap kérdése. Mivel nemrég estünk át lakásfelújításon, heteken át rendszeres látogatója voltam a helyi lapszabászatoknak. Tudtam, hogy a legjobb áron fehér laminált forgácslaphoz juthatok hozzá, méghozzá az OBI-ban: 4700 Ft/négyzetméter áron. Ebből a típusból vágattam az áruház lapszabászatán 120 x 75 cm-t. A vágás ingyenes a lapszabászaton, a vágott élekre körben az élfóliázást kellett csak kifizetni, ami méterenként pár száz Ft. A lap 4230 Ft volt, plusz az élfóliázás kb. 1000 Ft, így összesen 5300 Ft-ot fizettem érte.

A szabászasztal ára

Az egész szabászasztal így kijött 13.000 Ft-ból.

Az összecsukható szabóasztal tárolása

A két fabak összecsukva elfér szekrény mögé, szekrénybe, bőröndpadlásra, én az ágy alatt tartom. Az asztallap pedig az íróasztalom mögött várja a kiszabandó anyagokat. Az összecsukható szabóasztal nemcsak helytakarékos, hanem mobilis is. Könnyedén át lehet helyezni a lakás egyik pontjáról a másikra, így ott használhatjuk, ahol éppen a legkényelmesebb. Ha éppen nincs rá szükség, egyszerűen összecsukhatjuk és elrejthetjük a lakás egy rejtett zugában. Az asztal stabilitása és tartóssága pedig biztosítja, hogy hosszú távon is megbízhatóan használhassuk szabásra, kézműveskedésre vagy bármilyen más kreatív tevékenységre.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .