fbpx
Menü Bezárás

Szájmaszk varrása egyszerűen

szájmaszk varrása egyszerűen

A szájmaszk varrása a legújabb varrós trend, nem csoda, hiszen még mindig sok helyen hiány van szájmaszkból. Így hát megmozdult a varróközösség népe, és a szájmaszk varrása többé mindenki számára elérhető.

Sorra kerülnek fel a videómegosztóra a jobbnál jobb szájmaszk varrós pár percesek, így a szájmaszk varrása kezdőknek is gond nélkül sikerül. Van köztük egyrétegű, háromrétegű, mosható és színes szájmaszk is. Mi most nem varrtunk szájmaszkot, viszont válogattunk nektek a szájmaszkos videókból:

Maszk varrás Székesfehérváron, önkéntesek bevonásával:

Székesfehérváron példaértékű összefogás keretében mosható szájmaszkot varrnak:

Maszk varrása a Szent Borbála Kórházban

Itt is önkéntesek által varrandó maszkok készülnének:

Szájmaszk varrása varrógéppel

Még egy szájmaszk varrás videó:

Maszk varrása lépésről-lépésre

Alapvetően minden szájmaszk hasonlóan készül:

Hozzávalók: téglalap alakú textília, a legjobb, ha pamutot választunk. Gumi vagy megkötő a maszknak.

Minden maszkhoz téglalap alakú formát kell kiszabni, a legjobb, ha ezt pamutból szabják ki. A maszk oldalát vagy gumírozással, vagy berakásokkal lehet szűkebbre venni.

Maszk későbbre

Ez a praktikus eszköz egyébként későbbre is tökéletes. Bár nem nagyon vagyunk hozzászokva, hogy náthásan maszkot viseljünk, a hagyományos influenza időszakban egy kisebb megfázással simán (felelőtlenül) felszállunk a tömegközlekedésre, vagy elmegyünk dolgozni a munkahelyre. Miközben nem is gondoljuk végig, hogy hány ember egészségét veszélyeztetjük ezzel. Jó lenne, ha nemcsak a jelenlegi vészhelyzetben, hanem a vészhelyzeten kívül is viselnénk szájmaszkot, ha úgy döntünk, hogy betegen közösségbe megyünk. Ezzel nemcsak embertársainknak, hanem gyermekeinknek is példát mutatunk.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .