fbpx
Menü Bezárás

Automatikus tűbefűzés

automatikus tűbefűzés

Az automatikus tűbefűzés a varrógép ipar egyik legpompásabb találmánya, és milliók életét és munkáját könnyíti meg. Az egész nem tart tovább 5 másodpercnél!

Automatikus tűbefűzés előtt

Nos, mielőtt kitalálták volna az automatikus tűbefűző szerkezetet, előtte milliónyian mérgelődtek joggal, amikor mondjuk hirtelen elszakadt a felsőszál, és lehetett újra befűzni a cérnát a tű lyukába.

Mit lehetett tenni? Eleink, főként asszonyok, akik még a régi korok varrógépeivel varrtak, de még nagymamáink is, a sodrásos-nyálazós technikához folyamodtak, és így, kézzel fűzték be a cérnát. Majd később megjelent a kézi tűbefűző, ami egy lemezkére erősített vékony hurok. Ez más sokkal inkább megkönnyítette a tűbefűzést. Ám ezt még tovább fokozták a mérnökök.

Varrógép automata tűbefűzés kora

A technika fejlődésével megjelentek azok a varrógépek, amelyek automatikusan is képesek befűzni a varrótűbe a cérnát. Léteznek olyanok, amelyeknél csak a cérnaszálat kell megfelelő pozícióban tartani, miközben a tűbefűző konzol magától befűzi a szálat. És az is lényeges, hogy nincs minden varrógépen automata tűbefűző.

Hogyan működik az automata tűbefűzés?

A tűbefűző nem más, mint egy, a tű mellett kézzel lehúzható speciális rúd, ami a tengelye körül forgatható. Lehúzás után csak meg kell forgatni előre úgy, és ennek hatására a tűbefűző apró horgocskája hátulról belebújik a tű lukába. Majd a horgot hátrafelé kihúzva a cérna is átfűződik a lyukon.

Automatikus tűbefűzés videó

Minderről egy részletes videót is készítettünk, amelyet az online, otthonról végezhető Prémium varrótanfolyamban lehet látni. Emellett az online varrótanfolyamunkon megtanulhatod még a kézi tűbefűzés fortélyait is, valamint a teljes varrógép befűzést: beleértve a felsőcérna és az alsószál befűzését is (orsózással, orsótok kivétellel, betétellel, stb.)

 

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .