fbpx
Menü Bezárás

Kézi tűbefűző

kézi tűbefűző

A kézi tűbefűző sok hobbi varró hatalmas segítsége, ám nem mindegy, hogy hogyan használják. Mondjuk a tűbefűző használatának részleteit.

A kézi tűbefűző előtti idők

Mielőtt megalkották volna a varrógép automata tűbefűző rendszerét, előtte a legegyszerűbb módszerrel fűzték be a cérnát a varrógépekbe, méghozzá puszta kézzel, jól célozva és éles látás mellett (vagy szemüveggel). Picit meg is sodorták és meg is nedvesítették a cérna végét, hogy erősebb tartással csússzon bele a tű lyukába.

Kézi tűbefűző használata

Aztán később megjelent a kézi tűbefűző, ami nem más, mint egy vékony hurok. Ez van ráerősítve egy lemezkére, használata pedig egyszerű:

  1. a tű lyukába hátulról kell bedugni,
  2. majd így a hurokba bele lehet vezetni a cérnát. Mivel a hurok jóval nagyobb, mint a tű lyuka, ezért könnyen bele lehet találni, még szemüveg nélkül is.
  3. Ezután már csak a lemezkét megfogva, ki kell húzni hátrafelé a hurkot, amely a cérnával együtt átbújik a tű lukán.

Tűbefűzős tipp

Persze így is előfordulhat, hogy a cérna vége nehezebben csúszik majd bele a kézi tűbefűzőbe. Ekkor érdemes a cérnaszál végéből egy picit levágni ollóval. Így a cérnaszál végéről eltűnnek az akadályozó apró bolyhocskák, kócok. E mellé még meg is lehet nedvesíteni a cérnaszál végét, és megsodorni, így biztosabb a célba találás.

Kézi tűbefűzés után

A kézi tűbefűzés után a technika fejlődésével megjelentek azok a varrógépek, amelyek automatikusan képesek befűzni a varrótűbe a cérnát. Ez a művelet is roppant egyszerű, bár a varrógéphez még bátortalanul nyúló kezdő hobbivarró könnyen megijedhet… Az automatikus tűbefűzésről itt irtunk, és videó is elérhető.

Kézi tűbefűző videó

Az erről szóló videót az online, otthonról végezhető Prémium varrótanfolyamban lehet látni.

kézi tűbefűző video

 

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .