fbpx
Menü Bezárás

Az a fránya tűlyuk! – Kézi tűbefűző

kézi tűbefűző

Már mindjárt készen van a megvarrt holmi, már lelki szemeid előtt látod a művelet végét, amikor egyszer csak elszakad a felső szál, és elkezdesz bíbelődni a tűbe fűzéssel.

„Az a fránya tűlyuk”! Bosszankodsz, amikor nem sikerül beletalálnod a varrógéptű lyukába.

Kézi tűbefűző

Ez a most bemutatott kis eszköz, a kézi tűbefűző nagyon megkönnyíti majd a dolgodat. Pláne, ha a varrógépeden nincs automata tűbefűző (és valljuk be, hogy nem mindig ez a szempont varrógép vásárlásakor), akkor erre az esetre találták ki ezt a tűbefűző eszközt, amit bármelyik rövidáru boltban megvásárolhatsz 100-200 forintért, de az is lehet, hogy a varrógépedhez kellékként kaptad. A varrás kezdőknek és nem kezdőknek egyaránt könnyebb ezzel a trükkel!

Így működik a kézi tűbefűző:

A kézi tűbefűző nem más, mint hogy egy lemezkéhez egy vékony, stabil hurok van erősítve vékony és merev drótból. Ezt a hurkot kell bedugni a tű lyukába hátulról. Majd a cérnát bele kell vezetni a hurokba, és egy mozdulattal kihúzni a tűbefűzőt a tű lyukából, és máris befűzted a cérnát a varrógéptű lyukába. A kézi tűbefűző használatáról itt olvashatsz.

Ha mindenképpen szabad kézzel és eszköz nélkül próbálkozol, akkor célszerű a befűzni kívánt cérna végéből egy picit ollóval levágni, hogy a szálfelület ne maradjon „kócos”. Ezek a kis szöszök, kócok a cérna végén ugyanis megnehezíthetik a tűbe fűzést. Ha még ez sem elég, akkor picit nedvesítsd, majd sodord is meg az ujjaddal a cérna végét. Természetesen ezt a módszert a hagyományos varrógéptű befűzésénél is alkalmazhatod.

Kézi tűbefűző videó

A videó a Prémium online varrótanfolyam résztvevői számára érhető el.

kézi tűbefűző video

Ez is érdekelhet:

3 Comments

  1. Ézsiás Józsefné

    Na ez a tűbefűző sajnos nekem nem jött be, mindegyik drótja kiszakadt a helyéről. Sokat szenvedek a befűzéssel, a lockba pedig egyenesen varázslat befűzni…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .