fbpx
Menü Bezárás

Varrás kezdőknek géppel

varrás kezdőknek géppel

A varrás kezdőknek varrógéppel elsőre lehetetlen küldetésnek tűnhet, a következőkben azonban olyan hasznos tanácsokat olvashatsz, melyekkel hidd el, nem is lesz olyan nehéz beletanulni.


Kezdd a tanulást a kifejezetten kezdők részére összeállított ajándék otthoni varrótanfolyam leckékkel!

Vannak ötleteid, de nem tudod, hogyan csináld meg? Szívesen készítenél jelmezt gyermekednek a farsangra, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Egy biztos, a varrógép használata elkerülhetetlen lesz.

Varrás kezdőknek géppel – miért fogj bele?

Azon túl, hogy megvarrhatod álmaid ruháját és garantáltan egyedi lesz öltözködésed, valamint hogy a kreatív időtöltés energiával tölt fel, még spórolhatsz is. A varrás kezdőknek géppel nem olyan ördöngösség, mint amilyennek elsőre hallatszik, gépre márpedig biztosan szükséged lesz a fentiek megvalósításához, hiszen mind idő, mind energia szempontjából kifizetődőbb, mint a kézi varrás. Arról már nem is beszélve, hogy precízebb is.

 

Varrás kezdőknek géppel – hogyan kezdj neki?

Első lépésként természetesen szükséged lesz egy varrógépre. Ha még nincs, ebből a cikkünkből tájékozódhatsz, hogy milyet érdemes választanod: Milyen varrógépet vegyek?

Ha megvan a tökéletes példány, először elkerülhetetlen, hogy kis időt fordítás a használati utasítás elolvasására és az ismerkedésre. Első lépésként sajátítsd el a gép befűzését, majd ezt követhetik az alaptechnikák. Először csak a két legegyszerűbb mozzanattal, az egyenes és cikk cakk öltésekkel foglalkozz. Ezt követhetik a bonyolultabb mozdulatok, mint a kanyarodás, gomblyukvarrás vagy felhajtások. A varrás kezdőknek géppel elsajátításához figyelmedbe ajánljuk ezeket az online varrótanfolyamokat.

Próbálkozz először kis darab anyagokon, gyakorold be az alaptechnikákat – ne akard rögtön a legbonyolultabb ruha megvarrásával kezdeni. A varrás kezdőknek géppel mindig sok türelemmel kezdődik, és az alapmozdulatok addigi ismétlésével, amíg azok rutinszerűvé nem válnak.

Varrás kezdőknek géppel – az első akadályok

A varrás kezdőknek géppel nagy türelmet és kitartást igényel. Találj egy megfelelő motivációt – például rakd ki a ruha képét a faladra, amit mindenképp szeretnél megtanulni megvarrni. Így mindig szem előtt lesz a cél, ami ösztönözni fog, hogy ne add fel.

A kezdőket gyakran kétségbe ejtik a varrógép hibák is: ilyenek például a varrótű hibák, a tű elakadása, és az orsó nem megfelelő befűzéséből adódó hibák. Ha tanácstalan vagy, mihez kezdj, tájékozódj innen: Varrógép hibák: ha nem varr rendesen.

Röviden és tömören: légy türelmes magaddal, szánj elég időt a gyakorlásra, és ne szégyelld igénybe venni akár az online tanfolyamok, akár a témában készült hasznos írások segítségét!

(Á.N.)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .