fbpx
Menü Bezárás

Húsvéti ablak dekoráció varrás

húsvéti ablak dekoráció varrás

Húsvéti ablak dekoráció varrásával bizonyíthatod, hogy nemcsak a fűben lapulhatnak meg hímes tojások, hanem akár az ablakban is. Igaz, ezek a húsvéti ablakdekorációk textíliából és vatelinből készülnek, mégis fokozzák az ünnepi hangulatot.

Ennek a darabnak az elkészítéséhez csak egyenes öltéseket használunk, ha még nem értesz a varráshoz, akkor keresd ingyenes otthoni varrótanfolyamot vagy otthoni azonnali gyakorlatot adó online varrótanfolyamot.

Ha karácsonykor hópelyheket aggatunk az ablakba, akkor miért ne lehetne húsvétkor tojásokat lógatni dekorációként?

Húsvéti ablak dekoráció hozzávalók:

 1. Tojásokhoz és csibékhez kétféle színű karton textília
 2. Töltőanyag (vatelin, vlies, vagy ami otthon akad)
 3. Damil a felfűzéshez

A tojásnak és a csibéknek a kész magassága illetve szélessége kb 10 cm.

Húsvéti ablak dekoráció szabásminta:

A csibe szabásminta (1. fotó) már varrás szélességet is tartalmazza (keskenyen tűzzük), a tojás szabásmintájára hagyd rá a varrásszélességet (kb. 0,7cm). 14 db tojásnak mindkét és a 8 csibéhez először csak az egyik oldalát szabtuk ki (2. fotó)

Ablak dekoráció varrás:

 1. Varrd fel a kivágott madarat a vatelinre 0,1cm szélesen. (3-4.)
 2. Vágd ki és varrd fel a madarat az anyagra a másik oldalán is (5.)
 3. Vágd ki körben (6)
 4. Varrd össze a két, különböző anyagú tojás negyedet. (7.)
 5. Hajtsd szét a varrásszélességeket (8.)
 6. Varrd össze a két fél tojást szint színnel szemben, egyeztetve az illesztésnél, kis forgató nyílás kihagyásával. (9.)
 7. Hajtsd szét a varrásszélességeket, amennyire lehet, és forgasd ki a tojást, tömd ki, majd apró öltésekkel varrd be kézzel a forgatónyílást. (10-11.)
 8. Fűzd fel a kész tojásokat és madarakat (12-13.)
 9. Fűzd fel, és készen is van a húsvéti ablak dekoráció! (14-15.)

Fotók nagyításához kattints a képre:

A húsvéti ablak dekoráció elkészítése könnyű, és csak egyenes öltéseket igényel. Az online varrótanfolyamok segítségével pedig könnyen elsajátíthatod a szükséges technikákat. Varrás során pedig észreveheted, hogy mennyire terápiás és örömteli tevékenység is ez. Ne félj kipróbálni, és fedezd fel a varrás világának szépségeit, miközben otthonodat ünnepi hangulatba burkolod! Ne habozz, és indulj neki a kreatív kalandnak!

Ez is érdekelhet:

4 Comments

 1. Bori

  KEDVES KATA,örülök ,hogy rátaláltam erre a blogra,így minden alkalommal tanulhatok valami újat.Végzettségemet tekintve egészségügyi nővérként dolgoztam 40 évig.Gyermekkori álmom volt hogy valamilyen fokon elsajátítsam a szabás-varrás tudományát, először babáimat csinosítottam később magamat,most pedig az unokáimnak találok ki dolgokat.Elnézést a sok szövegért.
  A húsvéti ablak dísz nagyon tetszik szeretném én is elkészíteni.

  Köszönettel és tisztelettel Horti Bori Zentáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .