fbpx
Menü Bezárás

Varrótanfolyam: blúz átalakítás

Varrótanfolyam: blúz

Egy hosszú ujjú blúz átalakítása mindig jól jön. Ha épp most untál rá valamelyik blúzodra, ne dobd ki, hanem meríts varrási ötleteket a varrótanfolyam képes leírás segítségével!

Mutatjuk, hogyan készíts hosszú ujjúból rövid ujjú blúzt!

A blúz átalakításokat kezdő varrás tudással Te is könnyedén elvégezhetsz, vagy ha még nem tudsz varrni, akkor segít ebben most még ingyenes varrótanfolyamunk, vagy otthoni varrótanfolyamunk, amiben a gyakorlatok mellett a varrás legalapvetőbb szabályairól tanulhatsz.

Most egy hosszú ujjú blúzt alakítunk át rövid ujjúvá, a kiinduló fazonunk ugyanaz, mint amilyen a fehér blúzé is, csak zöldben.

Blúz ujja varrás hozzávalók:

Vékony, fél cm-es szélességű szatén szalag, és 2,5 cm széles rugalmas, színében harmonizáló rugalmas csipke.

Blúz átalakítás varrása:

 1. Nyakkör: az eredeti csipkét Kata a nyakkörről lefejtette, majd a nyakkört a váll résznél jobban kikerekítette. A nyakkört elszegte cikk-cakk öltéssel, ezután rávarrta a rugalmas csipkét körbe, színoldalról. (1. fotó színoldal, 2. fotó nyakkör fonákoldal)
 2. Az ujját 21 cm hosszúságúra hagyta, kerületét cikk-cakkal elszegte, majd erre kb. 20 cm hosszú rugalmas csipkét varrt körbe, színoldalról, de úgy, hogy a csipkét varrás közben megnyújtva a kb. 40 cm-es ujja kört kissé összehúzta vele. A csipke két szélén varrt, egyenes öltésekkel. (3 – 5 fotó)
 3. Hátul a derékrésznél két 10 cm-es gumit varrt keresztirányba (cikk-cakk öltés), amivel összehúzta és ezáltal karcsúsította a blúz derekát. (6 – 8 fotó)
 4. Az eleje mellrész csipke részébe egy-egy vékony szatén szalagot fűztünk. A szalag végeit a jobb és bal oldali varrásszélességhez varrtuk, keresztülvezette őket a csipkerész lyukacskáin, és elöl középen, masnira kötöttük. Ha nincs csipke a mellrésznél, akár magad is varrhatsz bele ilyet! (9. fotó)

A blúz átalakítás lehetővé teszi hogy képzeleted szerint alakítsd a tavaszi-nyári ruhatáradat, és hogy ne függj a boltok ruhakínálatától. Lehet hogy időigényes egy-egy varrótanfolyam elvégzése vagy akár a blúz átalakítása is, de a tevékenység sokszor kikapcsol és lenyugtat a pörgős hétköznapok során, amellett, hogy az alkotás örömével is megajándékoz.

A varrótanfolyam blúz átalakítás fotóinak nagyításához katt a képekre:

Ez is érdekelhet:

4 Comments

 1. Magda

  Kedves „Varró sziget” szerkesztő!
  Csodálom az oldalát. Kreativitást és ötletgazdagságot sugall a „kezdeményezés”.
  Egy éve olvasom az oldalukat. Az ingyenes oldalra iratkoztam fel. Azon is szeretnék maradni.
  Már nyugdíjas vagyok.Néha varrok..
  Egyedül tanultam meg varrni újságokból. Magyar német és egy olasz divatlap szabásmintáit és leírásait használva.
  A gyakorlás teszi a” mestert”.
  Szeretem a divatot,a művészetet,a természetet és az unokáim..Sajnos kevés időm van a varrásra,de néha az is „képbe jön ”
  Legutóbb küldött blúz átalakítás kapcsán ragadtam „tollat”és fogtam hozzá a válaszadáshoz.
  A blúz átalakítása nagyon ötletes és régi hagyományokat hoz vissza a fazon.
  További sikeres bemutatókat és varrni szerető egyéneket kívánok!
  Magda

 2. Erika

  Kedves Kata!
  Nálam minimum 3 hatalmas zsák van tele anyagokkal. Mellette azok a szabászati hulladékok, amik az applikáláshoz vannak eltéve. De ennek sosem jutok a végére, mindig jönnek hozzá az újabbak…

  Viszont nagyon szeretnék magamnak varrni egy hatalmas patchwork ágytakarót.

 3. Juhász Ákos

  Kedves Szigeti Kata!
  Köszönöm,hogy a varró tanfolyam anyagát küldi.Mindig érdeklődve el is olvasom.
  Nem rendszeresen,alkalomszerűen szoktam varrni.Valamikor évekig semmit,
  aztán összegyűlik és egy két hétvégét a varrásnak szentelek,amit egyébként szeretek.Azért jelentkeztem a tanfolyamra,mert szeretnék komolyabb dolgokat szabni és varrni.Például komplett farmer nadrágot,
  kabátot.Egyszer szétszedtem az elkopott Levis farmeremet és szabásmintaként használva új anyagon kiszabtam és összevarrtam.
  A nadrág hordható lett,egy hibája azonban volt az egyik oldalsó
  varrás előre csúszott.Varráskor probléma volt a részek varrási sorrendje.Anyagilag megérné most is,mert a Levis 20 000ft körül van.
  Ha énnekem sikerül megvarrnom ott csak az anyag árát fizetem és van egy jól szabott nadrágom.
  Üdvözlettel: Juhász Ákos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .