fbpx
Menü Bezárás

Ruha átalakítás: kantár szár rövidítés

ruha átalakítás

Ruha átalakítás otthon végezhető műveletei közül most következzen egy kantár szár rövidítés: hogyan varrd a kantárszáradat rövidebbre?

Varrásoktatás szempontjából ez egy egyszerű módszer, így ha tudsz bánni a varrógéppel, akkor varrótanfolyam nélkül is bátran belevághatsz az elkészítésébe. Ám ingyenes varrótanfolyamunk is elegendő a ruha átalakítás kivitelezéséhez

Feltehetően azért nem kellett senkinek ez a kantáros ruha a boltban, mert a pántja túl hosszú volt. A gond az volt, hogy a pánt túlságosan hosszú volt, a végein pedig a karikák túlságosan lent kapcsolódtak a másik pánthoz.  No de ilyenkor jön a kreativitás és a varrás tudomány: a senki által nem kért ruhadarab pillanatok alatt mindenki által kívánttá válik egy kis átalakítással. Megoldásként tehát Kata feljebb varrta a karikákat. Lássuk, miből állt a ruhaátalakítás szabás-varrás része:

Ruha átalakítás menete

  1. Ehhez ki kellett jelölni, hogy mennyit szeretnénk levágni a pántból, ezért először gombostűvel kialakítottuk a pánt megfelelő hosszát (2-3. kép)
  2. Így megkaptuk a szükséges anyagkivét mértékét. Ez az eredeti felvarrás vonala és a gombostű közti szakasz, ami 3 cm. Vagyis a karika 3 cm-rel feljebb varrva lesz jó helyen.(4-5. kép)
  3. Kibontottuk a karikát foglaló varratot, (6-7. kép)
  4. és a pántot 3 cm-rel feljebb húzva varrtuk le, egyenes öltésekkel. A varrat végeit reteszeltük. (8 – 9. kép)

Fotók lejjebb!

Ruha átalakítás fotói:

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .