fbpx
Menü Bezárás

Karikás kendő varrás

Karikás kendő varrás

A karikás kendő varrás roppant egyszerű, főleg akkor, ha van egy eredeti hordozó kendőd, amiből elkészíted. Így megspórolod a karikás kendő széleinek szegését, és a varrás csak a karikák felvarrására terjed ki. Mutatjuk képekben a varrást.

A hordozókendő átalakítása karikás kendővé lehetőséget ad arra, hogy egyedi stílusban és színekben hordozhasd a babát. Ráadásul a varrás lépései könnyen követhetőek a képek segítségével, így még kezdőként is könnyedén elkészítheted saját karikás kendődet. Ne habozz kipróbálni és személyre szabni ezt a praktikus és stílusos hordozási megoldást!

Ha teljesen kezdő vagy, akkor tanulj varrni az ingyenes varrótanfolyam leckék alapján, amiből megtanulhatod a legalapvetőbb varrási műveleteket.

Karikás kendő varrás hozzávalói

Egy hosszú hordozókendő, mivel méteráruboltban nem kapható a hordozókendőkre jellemző szövött textília. Más kelmével pedig felesleges kísérletezni, legalábbis ha a babád biztonsága és kényelme a célod. Ha vásárolsz egy hosszabb kendőt, abból kettő karikás is kijön, így ha eladod az egyiket, akár a kendőd teljes ára is visszajöhet!

Karikák: nem akármilyen karikákra lesz szükséged, hanem kifejezetten erre a célra készített karikákra, amelyeknek a lényege, hogy bírják a terhelést. Minden másféle karika választása veszélyes lehet! Kata innen (Babywea-ring karika) rendelt, de itt találsz még több karikát hordozó varráshoz.

Karikás kendő varrás szabása

A hordozó kendőből vágj le egy akkora darabot, hogy a rövidebb kész hossza 175 cm legyen (+12 cm a visszahajtásnak). A hosszabbik hossza gyárilag hosszabb 25 cm-rel, így az a karikás kendő megvarrása után 200 cm lett. (1. fotó)

Karikás kendő varrás lépései

A karikás kendő házilag ráncolt vállmegoldással készül.
1. Jelöld meg a kendő vágott szélén a visszahajtás mértékét, a mi esetünkben 10 cm lesz a kész visszahajtás, amibe Kata a karikákat bújtatta, tehát 22 cm-t jelölj ki a kendő szélétől. (2. fotó)

2. Bújtasd bele a karikákat és gombostűzd le a visszahajtást. (3.,4.,5. fotó)

3. Varrd le a hajtás élét, majd tűzd meg még két vonalban a visszahajtást, 1,5-1,5 cm-es távolsággal. (6.fotó)

4. Készen van! (7 – 8 fotó)

Még több infó a karikás kendőről itt.

Hordozókendő varrás fotók:

 

Ez is érdekelhet:

2 Comments

  1. JULIANNA

    Szeretném megkérdezni,ha szeretném tovább folytatni a varrástanfolyamot e kitűnő módszerrel a prémium anyagra hogyan jelentkezhetek majd a későbbiekben? Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .