fbpx
Menü Bezárás

Edény fedő varrása

Edény fedő varrása

Hogyan történik az edény fedő varrása? Ami ráadásul mosható és ezáltal többször használható? Tökéletes nyári piknikekhez és kültéri főzőcskézéshez. Csináld magad, mert az mindig élvezetesebb!

Mosható edény fedő varrása

A barbecue partiknál, a kültéri bográcsozásnál, sütés-főzésnél nincs is élvezetesebb összejövetel. Ez persze azonban mindig azzal jár, hogy edényeket és étkészletet is vinni kell magunkkal, különösképpen pedig olyan alkalmatosságot, ami távol tartja a legyeket és más rovarokat. Erre tökéletes megoldás az edény fedő varrása. A ruhaanyag kimosása túl sok munka, ezért ez az edény fedő rávasalható vinyllel (textillamináló fólia) készül, így egyetlen mozdulattal letörölhető. Ha még nem tudsz varrni, akkor kérd az ingyenes varrótanfolyam leckéket , amiből megtanulhatod a legalapvetőbb varrási műveleteket.

Edény fedő varrása – szükséges alapanyagok

  • Textil – kb. 45 cm fedőnként
  • Rávasalható vinyl
  • 2.5 cm vastag gumi

Edény fedő varrása lépésről lépésre

1.   Rajzold körbe az edény tetejét az anyag hátoldalán.

2.   Most rajzolj egy 5 centivel szélesebb kört az előző köré, hogy a fedő rá tudjon majd illeszkedni az edényre. Ezután ismételd meg ugyanezt egy másik darab anyagon is.

3.   Vágd ki mindkét kört és vasald is ki őket.

4.   Most jön a vinyl. Vágj köröket ebből is és a tapadós felével helyezd a textilre. Inkább legyen kicsivel nagyobb – a lelógó darabokkal még mindig könnyebb elbánni, mint utólag tolni. Vasald rá, majd várj, amíg kihűl, és már nem ragad.

5.   Fordítsd szembe a két kört a vinyles oldalukkal és varrd őket össze egy akkora darab kihagyásával, ahová befér a kezed.

6.   Fordítsd ki. Nem baj, ha kicsit összegyűrődött – használd a maradék vinylt és vasald át rajta még egyszer.

7.   Most elkészítjük a gumizást. Helyezd a gumit a fedőbe, majd varrj neki egy járatot. Most már bevarrhatod az előzőleg meghagyott lyukat is.

8.   Helyezd a fedőt az edényedre és húzd meg a gumit addig, amíg feszesen ráilleszkedik a fedőre. Ügyelj arra is, hogy ne legyen túl feszes, mert az megnehezíti a le és felhelyezést. A megfelelő feszességnél varrd össze a gumi két végét. Most már csak azt az apró lyukat kell bevarrnod, amit a guminak hagytál ki.

Ennyi volna az edényfedő varrása. Bővebben fotókkal a varrásról itt.

(Á.N.)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .