fbpx
Menü Bezárás

Szálvágó olló és papírvágó olló varráshoz

Szálvágó olló és papírvágó olló varráshoz

Szálvágó olló és papírvágó olló bármilyen meglepő is, épp olyan elengedhetetlen eszköz a varrásnál, mint a szabóolló. Bár a szabóollóé a főszerep, számos olyan részfolyamat van, ahol a szálvágó olló és a papírvágó olló fog kisegíteni.

A szálvágó olló és a papírvágó olló szükségessége

Nem egy nagy anyagi befektetés, mégis jóval gördülékenyebbé és egyszerűbbé teszi a munkát. Sokan nem létfontosságú, mellékes eszköznek bélyegzik, ez azonban csak abban az értelemben igaz, hogy a varrás maga valóban kivitelezhető nélkülük is. A szálvágó olló és a papírvágó olló valójában azonban közel sem olyan másodlagos kellékek. A szálvágó olló a cérnadarabkák levágására, a papírvágó olló pedig a szabásminták, esetleg bizonyos anyagtípusok vágására szolgál.

 

Kezdjük rögtön azzal, hogy ha mindezt a szabóollóval tennéd, akkor rövid időn belül dobhatnád is ki azt, hiszen a papírvágás elveszi az élét. A cikk cakk olló pedig nem erre való. Az eszközök tartóssága érdekében első számú szabály, hogy azokat csak funkciójuknak megfelelően használd. A szálvágó olló jó, ha mindig a varrógép közelében van, hogy a cérna lecsippentésénél azonnal kéznél legyen. A papírvágó olló a szabásminta elkészítésén túl jól használható például a varrás fölfejtésére, valamint gomblyukak készítésére is.

Milyen a jó szálvágó olló és papírvágó olló?

A szálvágó olló és a papírvágó olló nem kell, hogy nagy anyagi megterhelést jelentsen, de azért érdemes itt is a jobb minőségre törekedni. Ugyan többnyire olcsóbb és gyakrabban cserélendő kellékekről van szó, mégis praktikusabb egy picivel drágább, de időtállóbb verzió mellett dönteni. A jó szálvágó olló és papírvágó olló kényelmes fogású és megfelelő súlyú. Vásárlásakor érdemes kézbe venni és kipróbálni azt.

Szálvágó olló és papírvágó olló árak

Mint azt már említettük, szálvágó olló és papírvágó olló már kisebb összegért is beszerezhető. Szálvágó olló már 300-400 forinttól kapható, a jó minőségű, márkás szálvágók pedig 2000 forint környékén mozognak. Papírvágó olló szintén 200 forinttól kezdődően elérhető, de ha valamivel tartósabbra vágysz, akkor ez esetben is az 1500-2000 forint körüli kategóriában érdemes gondolkodni.

A mellékes, kiegészítő szerszámnak tűnő szálvágó olló és papírvágó olló épp úgy fontos résztvevője a szórakoztató, bajlódás nélküli varrásélménynek.

(Á.N.)

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .