fbpx
Menü Bezárás

Ráncolás varrógéppel többféle módon

ráncolás varrógéppel

A ráncolás varrógéppel közkedvelt téma, így most ennek a folyamatát mutatjuk be. Többféleképpen is nekiállhatunk a ráncolásnak, összeszedtük a legfontosabbakat.

Ráncolás varrógéppel hagyományos módon:

Ehhez a ráncolási módhoz a legnagyobb egyenes öltéshosszúságra van szükség. Ha így varrsz végig a ráncolandó kelmén, akkor az automatikusan összehúzza az anyagot a varrógép talpa alatt. Az így beráncolt kelmét persze célszerű normál 2-3 mm-es varrathosszúságú egyenes öltésekkel is megerősíteni. Ahhoz, hogy a ráncolás tényleg szépen sikerüljön, van egy két alkalmazható fortély és trükk, amiket a Prémium online varrótanfolyam leckéiben találhatsz meg.

ráncolás varrógéppel

Ráncolás ráncolótalppal egy rétegű kelmével

Érdemes beruházni ráncoló talpra, mert ha valamivel, akkor ezzel szinte gyerekjáték a ráncolás. Ráadásul nem szükséges a legnagyobb egyenes öltésre állítani a varrógép programot, normál hosszúságú varrattal is kiválóan ráncol. Minderről oktatóvideónk is van.

ráncolás varrógéppel

Ráncolás ráncolótalppal két rétegben

A ráncolótalp olyat is tud, hogy az egyik kelmeréteget ráncolva varrja rá a másik rétegre. Így például szoknya aljára könnyedén lehet ráncolt fodrot varrni, egy művelettel. Mondjuk szerintünk macerásabb, de érdemes kipróbálni. Oktatóvideónkban megnézheted a működését.

Ráncolás gumis cérnával

Ehhez csak gumis cérnára van szükség, amit az orsóra orsózunk, majd simán egyenes öltésekkel végigvarrunk a kiszemelt kelmén. Az eredmény rugalmas, ráncolt darab lesz. (Oktatóvideóban mutatjuk ezt is)  Ezzel a módszerrel lehet például eldolgozni a vállat szabadon hagyó blúz vállkörét is.

A ráncolás, tehát mint láthatjuk, többféle módon is elkészíthető. Érdemes kísérletezni mindegyikkel. A ráncolás művelete nem igényel nagy gyakorlatot, mégis nagyon szépen mutat egy-egy ruhadarabnál. Ha érdekelnek a ráncolással kapcsolatos további tudnivalók, akkor gyere és tartozz Te is az online varrótanfolyamunkat elvégző lelkes hobbivarrók közé!

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .