fbpx
Menü Bezárás

Ovis ágynemű huzat varrás

ovis ágynemű huzat varrás

Velünk most az ovis ágynemű huzat varrás is könnyű és egyszerű! Most, amikor itt van újra az ősz, és minden kisgyerek készül az oviba, az anyukák és apukák nyakukba veszik a várost és/vagy a varrónőt ovis zsákért, és ovis ágynemű garnitúráért.

Egy ovis ágynemű garnitúrát nagyon könnyű megvarrni, „csak” egyenesen kell haladni a varrógéppel, és nincs benne semmi trükk és varázslat. Ha még kezdő vagy a varrásban, akkor is bátran állj neki, sőt, ingyenes online varrótanfolyamunk alapozóként jöhet szóba. No de lássuk az ovis ágynemű huzat szabás varrásának menetét!

Ovis ágynemű huzat méretek:

A kispárna kész szélessége: 40 x 49 cm, a takaró huzat kész szélessége: 72 x 120 cm

Ovis ágynemű huzat kellékei:

1,8 m duplaszéles (150 cm) vászon vagy karton anyag. A takaró huzatot 90 x 135 cm-esre is elkészítheted, ekkor az anyagszükségleted 2, 3 m úgy, hogy a takarót szabd kereszt irányban. Hosszában szabva az anyagszükségleted 2,7 méter, párnahuzattal együtt! (Ha bajban vagy az anyagszükségletekkel, arról itt tanulhatsz többet)

Ovis ágynemű huzat szabás:

Takaró huzat: szabd le a duplaszéles anyagot 130 cm-nél. Párna huzat: a fennmaradó 50 cm hosszúságú kelméből szabj ki 50 x 82 cm-es téglalapot. A varrásszélességek kb. másfél cm.

Ovis ágynemű huzat varrás:

  1. A huzat alkatrészt hajtsd színoldalával szembe
  2. Az így kapott téglalapot hosszában és egyik rövid oldalán varrd össze
  3. Cikcakk varrattal tisztázd el a rövid oldalát, mert ott foszlik (a hosszanti szegett szél nem foszlik)
  4. A hosszanti varrásszélt vasald szét
  5. Kétszer 2 cm-t vasalj le a huzat nyitott végén
  6. Majd tűzd le mm-esen
  7. Fordítsd ki a huzatot
  8. A huzat nyílásánál jelölj be mindkét irányból 20-20 cm-t, és a huzat széleitől haladva eddig varrd össze a takaró végeit. Így középen marad egy kisebb nyílás.
  9. A szétnyíló részt oszd 3 egyenlő szakaszra, készíts gomblyukat. Gomblyukazni a legtöbb háztartási gép tud, ha nincs külön ilyen funkció, kis szélességű cikcakkvarrattal is kivarrhatod.

Ovis ágynemű párna huzat varrás:

Ugyanúgy, mint a takaróé, azonban a párna nyílásához elég csak 10-10 cm-t levarrni, és a fennmaradó 30 cm-es nyílás lezárásához elég egy gomb is.

Ágyneműs tipp:

Trendi gyermekágyneműt készíthetsz, ha vásárolsz pl. textilre vasalható matricát vagy ruhacímkét vagy monogramot. Díszítheted vele a gyermek paplant vagy a párnahuzatot is, és máris kész az egyedi ágynemű huzat, tizedannyi pénzért, mint amennyiért készen vásárolhatnád meg!

Felnőtt méretben ugyanúgy készítsd el az ágynemű garnitúrát, a kiszabandó alkatrészekhez kb. másfél cm-es varrásszélességet adj. Ha megvarrod az ágyneműt, és van kedved, hogy viszontlásd a blogon, küldj róla fotót az e-mail címünkre.

Nagyításhoz kattints a képre:

Ez is érdekelhet:

1 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .