fbpx
Menü Bezárás

Felmosófej varrása

Felmosófej varrása

A többször használható felmosófej varrása 30 perc alatt letudható otthon is megtalálható alapanyagokból. Nagy előnye, hogy nem kell megválni tőle néhány használat után, hiszen ki lehet mosni és így hosszabb távon igénybe venni. Mutatjuk a varrás menetét.

Amellett, hogy megkíméled a pénztárcádat, egyben a környezetedet is. A takarítás ugyan nem a legszórakoztatóbb időtöltés, de az előkészületeit most azzá teheted!

Teljesen kezdő varrók is nyugodtan nekivághatnak. Csupán fél órára és az alábbi két alapanyagra lesz szükséged.

Ha még nem tudsz varrni, akkor kérd az ingyenes varrótanfolyam leckéket , amiből megtanulhatod a legalapvetőbb varrási műveleteket.

Többször használható felmosófej varrása – előkészületek

Mindössze egy zokni és egy régi póló szükséges a felmosófej varrásához. Zsenília zoknit válassz, mert az kiválóan alkalmas a kosz összegyűjtésére. Pólóból egy régi, nyúlós anyagút válassz.

Többször használható felmosófej varrása lépésről lépésre

  1. Először is nyisd szét a zoknit úgy, hogy a szártól a lábfejig végig vágod, majd apró vágásokkal a lábujjak mindkét oldalán is, hogy egy teljesen simára kiteríthető anyagot kapjunk.
  2. Ezután egy nagyjából 15×30 cm-es téglalapot vágunk ki a zseníliaanyagból. Előfordulhat, hogy egy kicsit meg kell nyújtanod kézzel a textilt, ha nem elég nagy a zokni. Fontos, hogy a kivágott téglalap minden oldalán körülbelül 3-4 cm-el nagyobb legyen, mint a felmosó.
  3. Ezt követően a pólóanyagból kell kivágnod egy 15×30 cm-es, valamint két 15×20 cm-es darabot.
  4. Hajtsd félbe mindkét 15×20 cm-es darabot a hosszabbik oldaluk mentén, majd helyezd őket a zsenília téglalap két oldalára úgy, hogy a hajtás nézzen a téglalap közepe felé.
  5. A 15×30 cm-es póló téglalapot helyezd a félbe hajtott darabok fölé és rögzítsd azt gombostűkkel mind a négy oldalon.
  6. Varrd őket össze egy nagyjából 1 cm-es ráhagyással és ne felejts el hagyni egy nyitott részt is középen. Ez körülbelül 7 cm legyen.
  7. Fordítsd ki a felmosófejet, hogy a megfelelő oldal kerüljön kívülre. Próbáld rá a felmosóra.
  8. Ha megfelelő a méret, díszvarrással keretezd a teljes fejet és varrd be az eddig nyitottan hagyott részt is.
  9. Nincs más hátra, minthogy ráhelyezd a felmosóra és kezdődhet a takarítás!

Bővebben a felmosófej varrás képekkel itt.

Á.N.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .