fbpx
Menü Bezárás

Rejtett cipzár

rejtett cipzár varrás

A rejtett cipzár, mint ahogyan a nevében is benne van, „elrejtőzik” a ruhadarabban, belesimul a szabásvonalba vagy hasítékba.

Mi a különbség a rejtett cipzár és a „sima” cipzár között?

Varrótanfolyam során sokszor felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a rejtett cipzár és a „sima” cipzár között? Normál esetben a cipzár fogazata és a kocsi rész, valamint a húzóka egy irányba néznek. Rejtett cipzárnál azonban a húzókát a kocsi másik oldalára forrasztják, így a sima cipzárnak a hátoldala lesz a rejtett cipzár eleje. Ennek köszönhetően a cipzár fogai és kocsi része bevarrás után a ruha belseje felé néznek, míg a kocsi húzókája a színoldal felé, így szinte észrevétlen maradhat a cipzár.

A rejtett cipzár varrása kezdőknek egy picit bonyolultabb lehet, de ha teljesen kezdő vagy, akkor a Prémium Varrás Kezdőknek profi, otthonról is elvégezhető varrótanfolyam segítségével azonnal megtanulhatod a legfontosabb alapműveleteket, és tisztában leszel a varrás alapvető szabályaival.

Hová varrható a rejtett cipzár?

Ruhákba, szoknyákba, bodykba, de különösen alkalmi ruhákba és szoknyákba érdemes varrni rejtett cipzárat, speciális, erre a célra használatos varró talppal, amit a rövidáru boltban szerezhetsz be.

Bevarrt rejtett cipzár:

Ez is érdekelhet:

2 Comments

  1. Fekete Lajosné

    Már régóta szeretném a rejtett cipzár bevarrását megtanulni.Egész életemben varrással is foglalkoztam , de már oly régen nyugdijas vagyok, hogy ez a fajta cipzárbevrrás nem volt nagyon elterjedt az én aktiv időmben.
    Ki szrertném próbálni, hátha még meg tudom tanulni.

    Köszönettel Fekete Lajosné

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .